Home Vijesti Predsjednik Automoto saveza o tragediji na Grobniku: Nije vrijeme za senzacionalizam

Predsjednik Automoto saveza o tragediji na Grobniku: Nije vrijeme za senzacionalizam

611
0

Teška nesreća dogodila se jučer na Grobniku gdje se održavao prvi natjecateljski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022. Pri kraju dnevnog programa, tijekom jednosatne utrke izdržljivosti, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je probilo ogradu i zahvatilo dvoje sudaca, javio je Novi list.

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušačku Hitnu, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevežena na daljnje kontrole.

Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac preminuo uslijed teških ozljeda koje je zadobio, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima. Utrka je prekinuta, nastavljaju se izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode.

O tragediji se oglasio predsjednik Hrvatskog automoto saveza Davorin Štetner: “Iz dubine svoje duše izražavam najiskreniju sućut obitelji i bližnjima tragično preminulog našeg vrijednog sportskog dužnosnika. Od prvog trenutka strašne nesreće bio sam obaviješten o situaciji te sam u kontaktu sa svim nadležnim tijelima.

Molim sve medije te brojne privatne osobe i ostale subjekte koji kontaktiraju mene i dužnosnike saveza da se suzdrže od ikakvih komentara do službenih objava saveza i Automotodroma Grobnik. Istraga je u tijeku, a savez i ja osobno priopćit ćemo javnosti detalje nakon prikupljanja svih potrebnih informacija.

Ovo nije vrijeme za senzacionalizam, osobno sam molio da se ovakva situacija ne dogodi u mojemu mandatu, ali ovo je žalosni dokaz da je naš sport iako prekrasan i atraktivan zapravo i opasan sport. U kontaktu sam s najvišim tijelima FIA-e, Automotodroma Grobnik, Policije i nadležnih tijela te neću odgovarati na bilo kakve medijske upite do trenutka kada ćemo službeno izaći u javnost. Tužno vrijeme za savez i hrvatski sport…”

Previous articleNa automotodromu Grobnik poginuo sudac, otkazan nastavak Nagrade Hrvatske 2022.
Next articleVIDEO: Na prijateljskom El Clasicu zamalo izbila tučnjava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here