Home Mozaik Premijera komedije o novim tehnologijama: Kada umjetne inteligencije dobiju ljudsko tijelo i...

Premijera komedije o novim tehnologijama: Kada umjetne inteligencije dobiju ljudsko tijelo i krenu u wellness

361
0

Predstava „Intelligenze Artificiali al Wellness“/ „Umjetne inteligencije u wellnessu“ ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će biti izvedena u petak, 25. veljače 2022. u Dram(m)a centru „Zajc“ (Delta 5).
Riječ je o završnom dijelu „Trilogije o umjetnim inteligencijama“ autora Giuseppea Nicodema započetom predstavom „Il bonsai ha i rami corti“/“Bonsai ima kratke grančice“ 2020. godine.
Treći je dio komedija kojom se Giuseppe Nicodemo pita što bi se dogodilo kada bi umjetna inteligencija dobila ljudsko tijelo.

„Život, ljubav i smrt teme su „Trilogije o umjetnim inteligencijama“ iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja“, kaže autor, jedan od glumaca i koredatelj predstave Giuseppe Nicodemo te dodaje: „Baveći se utjecajem umjetnih inteligencija na naš svakodnevni život, istražujemo sami sebe, tko smo: istovremeno smo i Pinokio i Cvrčak, živimo od dvojbi, vjerujući da umjetne inteligencije mogu riješiti naše probleme poput deus ex machina Euripidove tragedije.“

U predstavi,koja na zabavan način traga za onim što nas čini ljudskim bićem i onim što čini ljepotu ljudskog života, koriste se i filmski citati o tehnologiji i wellnessu, a ponajviše odgovori koje je na pitanja autora doista dala umjetna inteligencija. Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi.

Osim Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo. Predstava je nastala u koprodukciji s Bonawentura – Teatro Miele iz Trsta. Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac. Sponzor predstave je Thalassotherapia Opatija. Reprize su na programu 26. veljače te potom 4. i 5. ožujka, a predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here