Home Mozaik Preminula djevojka nakon što je pojela veganski tiramisu, kuhari optuženi za ubojstvo...

Preminula djevojka nakon što je pojela veganski tiramisu, kuhari optuženi za ubojstvo iz nehaja i prevaru

153
0

Djevojka je imala romantičnu večer s dečkom u veganskom restoranu Milanu, no nažalost večera se pretvorila u tragediju za 20-godišnjakinju.

Nakon 10 dana u komi, djevojčica je jučer umrla od anafilaktičkog šoka nakon što je pojela, prema prvim istraživanjima, tiramisu koji je bio deklariran kao veganski, ali koji je umjesto toga je prema svemu sudeći sadržavao “mliječne proteine“, sastojke na koje je mlada djevojka bila alergična od rođenja.

U slučaju se istražuju četiri osobe. Kaznena djela su ubojstvo iz nehata, prijevara u obavljanju trgovine i prodaja neoriginalnih prehrambenih proizvoda.

Proizvod pod nazivom “Tiramisun” danas je talijansko Ministarstvo zdravstva povuklo s tržišta zbog “rizika od prisutnosti alergena“, jer sadržava mliječne bjelančevine koje nisu navedene na etiketi. Tužitelj Luca Gaglio otvorio je istragu protiv nepoznatih osoba za ubojstvo iz nehata i naredio obdukciju.

Mlada je žena 26. siječnja bila na večeri s dečkom u jednom restoranu u centru, koji već posjećuju njih dvoje i koji je poznat po veganskim jelima, kada je odlučila naručiti tiramisu. Neobjavljeno izdanje koje je za nju bilo kobno, iako ništa na etiketi ne navodi ništa što bi moglo izazvati anafilaktički šok. Nakon nekoliko žličica, djevojci je pozlilo i pozvana je pomoć: brzo je došla hitna i odvezla djevojku u bolnicu San Raffaele, međutim, to nije bilo dovoljno: dvadesetogodišnjakinja je jučer preminula.

Istrage su odmah počele: sedam staklenki proizvoda koje se nalazilo u milanskom restoranu “blokirano” je (administrativni pritvor), dok su ostale staklenke danas povučene s tržišta. Proizvod “može sadržavati tragove mliječnih proizvoda. Pozivaju se potrošači da ga ne konzumiraju i da ga vrate na prodajno mjesto radi nadoknade“, stoji na web stranici Ministarstva zdravstva koja stavlja upozorenje na proizvod (brand Mascherpa tiramisu proizveden od Glg srl u Assagu).

Zapljena proizvoda je potvrđena nakon prvih kvalitativnih analiza koje su otkrile prisutnost mliječnih bjelančevina. Sada su karabinjeri napraviti dodatne analize koje će moći bolje razjasniti eventualne odgovornosti.

U međuvremenu, kasnije istrage otkrile su, međutim, da je mlada žena također imala alergiju na jaja. Nakon analize koju je proveo Ats, tragovi jaja bi također bili pronađeni u majonezi koju je proizvodio restoran, a koja se koristila za aromatiziranje sendviča koji je mlada žena jela. Daljnja istraživanja stoga će morati razjasniti je li ova činjenica utjecala na smrt. (rai)

Previous articleVIDEO Zastupnik u srpskom parlamentu gledao filmove za odrasle dok je trajala rasprava o Kosovu
Next articlePotres teško pogodio turski nogometni klub: preminuo golman, branič teško ozljeđen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here