Home Vijesti Preminula kćer glavnog ideologa Kremlja, sumnja se na ubojstvo od strane ruskog...

Preminula kćer glavnog ideologa Kremlja, sumnja se na ubojstvo od strane ruskog pokreta otpora

329
0

Automobil kćeri poznatog ruskog politologa Aleksandra Dugina eksplodirao je na autocesti Mozhayskoye u moskovskoj regiji. To prenosi Telegram kanal SHOT.

Prema navodima novinara, Daria Dugina bila je u džipu u trenutku eksplozije i, prema preliminarnim informacijama, preminula. Incident se dogodio u blizini sela Bolshie Vyazemy. Očevici kažu da je Land Cruiser Prado detonirao u vožnji.

Krhotine automobila bile su razbacane po cijeloj cesti. Istražitelji su isprva pretpostavili da je u automobilu eksplodirala plinska boca. Trenutačno je prioritet postala verzija o djelovanju improvizirane eksplozivne naprave.

Tko je Aleksandar Dugin?

Dugin je postao plodan politički komentator i, neki kažu, utjecajan stručnjak u Putinovoj novoj Rusiji. Poznati teoretičar fašizma 1990-ih, Dugin se danas predstavlja kao “radikalni centrist” i gorljivi zagovornik autoritarne unutarnje i protuzapadne vanjske politike Rusije. I njegovi strastveni članci u obranu Putina i njegov posebno bijesni antiamerikanizam su, očito, popularni u Kremlju i moskovskoj “Bijeloj kući” (sjedištu savezne vlade). Nijedno drugo objašnjenje nije moguće za Duginova česta pojavljivanja u popularnim večernjim emisijama na TV kanalima pod kontrolom ruske vlade, ili za njegove brojne članke u mnogim moskovskim novinama i na web-stranicama kojima ruskom narodu nabija najnoviju rečenicu iz Kremlja.

Duginov uspon u posljednjih nekoliko godina je neodoljiv. I to usprkos činjenici da je 1990-ih ovaj samozvani “neoeuroazijac” radosno pozdravljao skoro rađanje “fašističkog fašizma” u Rusiji i hvalio organizatora holokausta Reinharda Heydricha da je bio “uvjeren euroazijski.” Tada je Dugin svoju ideologiju otvoreno opisao kao “konzervativnu revolucionarnu”, ustvrdivši da je temeljna ideja fašizma “konzervativna revolucija”. Tijekom devedesetih “neoeuroazijac” je dao čitav niz sličnih izjava, uključujući i razne više ili manje kvalificirane isprike Trećem Reichu.

Previous articleVIDEO: Gledatelji u Džedi izviždali odluku sudaca, britanski mediji Hrgovićevu pobjedu nazvali kontroverznom!
Next articleKomentatori u nevjerici zbog Hrgovićevog ponašanja: Što ovo radi? Bizaran boks (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here