Home Vijesti Preokret u Bahmutu? 

Preokret u Bahmutu? 

117
0

Institut za proučavanje rata komentirao je situaciju u Bahmutu gdje je sad jasno da je došlo do manjeg ukrajinskog protunapada.

“Brojni problemi povezani s borbenim sposobnostima ruske vojske, pogoršani stalnim i iscrpljujućim napadima, vjerojatno značajno ograničavaju sposobnost ruskih snaga da se obrane od lokalizirajućih ukrajinskih protunapada”, piše ISW.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je u srijedu da će vratiti svaki dio teritorija koji je Rusija oduzela Ukrajini, dok su njegovi vojnici na prvoj liniji ostvarili teritorijalne dobitke u Bahmutu. “Nećemo ostaviti nijedan komad naše zemlje neprijatelju – tiranija neće vladati nigdje”, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju. “Moramo vratiti slobodu, sigurnost i Europu u cijelu ukrajinsku zemlju”, dodao je.

Njegovo obraćanje uslijedilo je nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, koje su sudjelovale u teškim borbama za kontrolu u istočnoj regiji Donjeck, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra u nekim mjestima u blizini Bakhmuta.

Previous articleDječak je tješio psića koji se zbog kupanja tresao od straha. Raznježit ćete se kad pogledate video
Next articleLET 3 skočio na kladionicama, ima sve veće šanse za pobjedu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here