Home Vijesti PREOKRET U PGŽ: Muzur ujedinjuje županijsku oporbu?

PREOKRET U PGŽ: Muzur ujedinjuje županijsku oporbu?

1558
18

Iako se činilo da su izbori za župana Primorsko-goranske praktično riješeni 4 mjeseca prije nego su uopće održani, u narednim danima moglo bi doći do preokreta nominacijom nezavisnog kandidata kojeg bi udruženo podržale lokalne regionalne stranka i političke opcije van SDP-ovog i HDZ-ovog bloka. Kao što je poznato, za velikog favorita ovih izbora slovio je kandidat SDP-ove koalicije Zlatko Komadina. Zbog njega se prvo mijenjao zakon kako bi mogao postati ministar ali ga je samo nekoliko mjeseci nakon ustoličenja na novu funkciju slomio stres zbog previše radnih obaveza. Komadina se nakon toga odlučio vratiti u hladovinu svoje bivše funkcije, a u tome ga je podržala vlastita stranka i koalicijski partneri. U prilog Komadininom optimizmu išao je i kadrovski deficit županijskog HDZ-a kao i slabi kandidat županijskih Laburista koji nisu uspjeli iznjedriti uvjerljivog protukandidata.


Amir Muzur

U tome bi međutim mogle uspjeti regionalne stranke koje se dogovaraju o udruženoj podršci nezavisnom kandidatu. Ukoliko dogovori rode plodom, Komadini bi se trebao suprotstaviti Amir Muzur, profesor na riječkom Medicinskom fakultetu i bivši opatijski gradonačelnik,

Informaciju nam je potvrdio i sam Muzur koji kaže kako se o tome razgovara već duže vrijeme i na širokoj fronti.
– Mislim da je logično da sve stranke i udruge ovoga kraja koje razumiju naše stvarne probleme i nisu prema njima ravnodušne, pokušaju poraditi na alternativi koja podrazumijeva da se konačno čelna mjesta županije prestanu percipirati kao mjesta za odmor i predmet međustranačke trgovine. Vrijeme je da županiju počnemo promatrati kao polazište hrabrih razvojnih inicijativa. Iako to još nismo doživjeli, duboko u sebi, svi znamo da je naša županija za to sposobna, zaključuje Muzur.

Kako saznajemo, u velikim problemima su i pregovori o SDP-ovoj koaliciji na županijskoj razini. Unatoč ambiciji da koalicija bude rekordnih razmjera i optimizmu koji po medijima šire čelnici SDP-a, pregovori su zapravo propali i pred biračima će se po svoj prilici naći krnja koalicija u odnosu na izbore 2009. godine.(rd)

Previous articleUspjeh Kvarnera i poraz Pletera
Next articleKako spriječiti epidemiju demagogije: Novinarima, psima i političarima – zabraniti facebook?

18 COMMENTS

 1. ah kakva krasna vijest jutros 2l.ol.2ol3 uovo rano kišnojutro na otocima. evo i mi zaboravljeni otočani ne da kažemo ajmo muzur nego pobijedi muzur. dr. muzuru kao moralnom čovjeku skidamo kapu zbog dosadašnjih postignutih rezultata te ga svim srcem podržavamo i očekujemo da i naši otoci dobiju svoje mjesto u našojpolitici. sve čestitke još jednom otočani sa parolom pobijedi muzur,

 2. Kad već autor teksta ima rijeci hvale za kandidate, bilo bi u redu da je tekst i potpisao. Bi li trebalo zabraniti ovakve načine javnog pisanja?

 3. ja bih još više pojednostavio stvar pa zabranio komadinine protukandidate. svaki rezultat ispod 108 posto naprosto nema smisla.

 4. Siguran sam kako će Komadina biti opet pod velikim stresom od ovakvog protukandidata. 🙂 🙂
  Evo, iz “dobro pozicioniranih izvora” čuo sam kako sinoć nije dobro spavao od strepnje da li će pobijediti Muzura. 🙂
  Jak kandidat taj Muzur, nema što – izgubio je u Opatiji od Dujmića, koji je do tada u SDP-u figurirao kao marginalac i bio potpuno nepoznat javnosti.

 5. E jadna oporba koja se na njega oslanja! Pušiona! Nestabilna osoba koja predstavlja zadnje financijske špekulante. Šta je puhalo jugo kada ste se njega sjetili?

 6. Muzur je bio projekt HDZ-a u Opatiji, prevario birače i nestao sa scene.
  Vodio štetne i neuspjele javnoprivatne projekte.

 7. Muzir je kratkotrajno doveo na vlast HDZ u Opatiji.
  Zalagao se za javno-privatno parnerstvo, na sreću neuspješno.
  Kad je izgubio izbore pobjegao iz Opatije..

 8. Gdje ima dima ima i vatre. Muzur je kvalitetan kandidat. Da li će i tko stati iza njega, vidjeti ćemo. U svakom slučaju interesantna kandidatura. Za doći do cilja, uvijek treba prvi korak.

 9. Čabrijan,
  Vidim da se voliš/volite javljati u medijima, ali su ti svi komentari koje sam vidjela nepametni i netočni.

 10. I sdp i hdz dobivaju najviše glasova u pravilu jer su im glasači istog psihološkog profila. I jedni i drugi ne raznišljaju argumentirano već glsaju za “svoje” i kad su najgori. Po podršci glasača na županijskim izborima Komadina je trebao biti najuspješniji ministar u Vladi. A bilo je obrnuto.

 11. Ima li igdje u RH primjer da je izabran netko tko nije iz neke od “velikih” stranaka i da je to funkcioniralo kako treba? Split nam je primjer zašto bi to trebalo izbjegavati, ima li neki pozitivan primjer?

 12. Ne znam za Muzura, ali Komadina ne dolazi u obzir….10 godina nas građane povlači za nos i doslovno NIŠTA od napretka. Imao je šansu djelovati u Županiji, pa Ministarstvu, i ĆORAK…čovjek je nesposoban i točka. Za koga glasovati, vidjet ćemo u kampanji, ali Komadina ne dolazi u obzir. Muzurovi argumenti kontra Komadine su ispravni…pa on bi ponovo zasjeo u fotelju župana, defilirao sa domjenka na domjenak i ako do penzije. Sramota !!!!Eto prva mi se nameće tema zračnog prometa…. bio sam ljeti po Dalmaciji, dakle njihovo aerodromi rade punom parom, a mi na Kvarneru kad vidimo avion začudimo se kao domoroci u Africi. Komadina-OTPADAŠ

 13. Vlast SDP-a, odnosno neformalnog vođe S.Linića putem Obersnela i Komadine odavna je potrošena, vuče ovaj grad i kraj natrag. To su ljudi koji su stvarali “komunizam” a kapitalizmu nisu dorasli. Jest, njima je dobro, i onima koji se griju na njihovoj vatri, a svi drugi siromaše i to rapidno. Prema navedenom svaki onaj tko im da glas ponovo radi protiv sebe i svog standarda života, osim onih koji nije malo a griju se na SDP-ovoj vatri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here