Home Kolumne PRESSING: Bezobrazluk gradonačelnika Obersnela uvod u njegovu smjenu?

PRESSING: Bezobrazluk gradonačelnika Obersnela uvod u njegovu smjenu?

2922
0
Marko Filipović i Vojko Obersnel (foto: rijeka.hr)

Uoči sjednice Gradskog vijeća u četvrtak 14. svibnja, ispred zgrade Gradskog poglavarstva na adresi Korzo 16 u 9 sati ujutro počinje veliki prosvjed građana ogorčenih zbog protuzakonito donesenog poskupljenja cijena grijanja Komulanog društva Energo.

Koliko pamtim, a pamtim jako dugo u prošlost, ovo je po prvi put da se prosvjed ogorčenih građana, kojima je podršku dosad dala jedino nova riječka stranka Radnička fronta, održava ispred zgrade Poglavarstva na Korzu.

Prosvjeda protiv Energa je bilo i ranije, ali oni nisu rezultirali nikakvim plodom. Niti je cijena grijanja smanjena, niti je itko iz Energa na čelu s direktorom Sanjinom Kiriginom podnio ostavku ili bio smijenjen.

Nakon “kupovine” trojice gradskih vijećanika, gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel se toliko osokolio da je sa stranica Novog lista poručio korisnicima usluga Energa da mogu prosvjedovati kao i hrvatski branitelji iz Savske 66 u Zagrebu, ali da neće ništa postići.

Uzimajući u obzir nezadovoljstvo tisuća Riječana koje nije zabilježeno od demokratskih promjena 1990. godine, te Obersnelov bezobrazluk, smatram da je ova sjednica Gradskog vijeća dobra prilika da tko postavi pitanje odgovornosti gradonačelnika Vojka Obersnela, pače to je dosad najbolja prilika za njegovu smjenu.(Giancarlo KRAVAR)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here