Home Vijesti PRESSING by GIANCARLO: Pukne li Linić, puca i Rijeka!

PRESSING by GIANCARLO: Pukne li Linić, puca i Rijeka!

1634
1
Riječki SDP-ovci Milanoviću prijete preko tjednika Globus
Riječki SDP-ovci Milanoviću prijete preko tjednika Globus
Riječki SDP-ovci Milanoviću prijete preko tjednika Globus

Nakon uhićenja sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, kojoj je Slavko Linić bio vjenčani kum, te podizanja optužnice protiv njegova najboljeg prijatelja, kontroverznog poduzetnika Joze Kalema, u riječkom SDP-u je došlo do panike.

Vodeći hrvatski tjednik Globus u izdanju EPH grupe, poznate po tome da je njezinu političku naklonost Linić kupio oprostom duga u predstečajnoj nagodbi,donosi ekskluzivnu temu na naslovnoj stranici ilustriranu zabrinutim licima gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine. Lolek (Obersnel) i Bolek (Komadina) tako u ime cjelokupnog članstva poručuju hrvatskoj javnosti: “Riječki SDP Milanoviću: Ne diraj Linića!”

Koliko daleko može ići uvlakačko novinarstvo govori i intervju Slavka Linića Jutarnjem listu (također EPH) u kojemu je proglašen za osobu dana. “Mrzim se slikati, ali ova fotografija nosi bitnu životnu poruku”, kaže “SuperSlavko”. Povod razgovoru je prva nagrada u kategoriji “Portret” koju je osvojio fotoreporter Cropixa Boris Kovačev, a kao model mu je poslužio upravo Slavko Linić. Na fotografiji je Linić uslikan u tamnom odijelu i plavoj kušulji s kravatom kako u stavu mirno (sic!) stoji između dviju stalaža punih raznoraznih fascikala. Baš kao pravi računovođa među svojim papirima.

“Ova je fotografija životna jer je napravljena u ambijentu koji dobro oslikava da sam ja samo običan čovjek koji o ljudskim sudbinama odlučuje preko papira”, skromno će Linić u ulozi svoje “malenkosti” u Rijeci i Hrvatskoj.

Tako u samo jednom danu na riječkim kioscima imamo Slavka Linića u ulozi fotomodela u Jutarnjem listu na zadnjoj stranici, te udarno na naslovnici Globusa s koje uplašeno Obersnel i Komadina poručuju premijeru Zoranu Milanoviću: “Pukne li Linić, gotovi smo, puca i Rijeka”.

Umjesto zaključnog komentara upotrijebit ćemo samo slogan Liste za Rijeku: “Oslobodimo svoj grad”. Ma što to sve moglo značiti. A moglo bi…(Giancarlo KRAVAR)

1 COMMENT

  1. Teško da će Linić puknuti, moglo bi mu se dogoditi da politički padne, a onda pada i SDP u Rijeci, ali padaju i svi tajkuni koji su na proračunu grada. U glavnom revolucija u malom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here