Home Kolumne PRESSING: Obersnelu izmiče tlo pod nogama

PRESSING: Obersnelu izmiče tlo pod nogama

1525
1
globus
Naslovnica novog Globusa

Gradonačelnik mr. Vojko Obersnel u nedostatku konkretnih rezultata svoje vladavine počeo je puštati spinove u medijima (pogledajte tekstove u Globusu i Novom listu) u kojima se pokušava prikazati kao vođa pobune u SDP-u. Još jedna kontra potpredsjedniku Partije na nacionalnoj razini Zlatku Komadini s kojim je u otvorenom sukobu ili što?

Vrijedi podsjetiti da je Obersnel u posljednje vrijeme, sportskim riječnikom rečeno, zabilježio seriju poraza. Političkim riječnikom, pak, dobio je nekoliko vrlo bolnih i neugodnih šamara. Najprije mu je propao plan ulaska u Europarlament zbog sukoba s premijerom i partijskim šefom Zoranom Milanovićem.

Dalje, dogodilo mu se po prvi put da je izgubio većinu u Gradskom vijeću u slučaju plaže Ploče na Kantridi. Lokalni izbori za Vijeća mjesnih odbora dosad su najveći poraz SDP-a u gradu, pa je tako predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić za Novi list izjavio da se u našem gradu polako počinje stvarati i graditi oporbena situacija koja bi, ako bude bilo pameti, mogla prerasti u novu, nekomunističku vlast, prvu nakon 1945. godine.

Dakle, Obersnelu se polako izmiče tlo pod nogama i vjerojatno je već požalio što se prošle godine kandidirao za novi mandat umjesto da se elegantno povuče na vrhuncu moći. Sve slabiji u Rijeci, Obersnel plasira spinove o svojoj tobožnjoj važnosti na nacionalnoj sceni. Nitko se u SDP-u neće usuditi na otvorenu pobunu protiv Milanovića sve do parlamentarnih izbora jer upravo Milanović sastavlja izborne liste i mogućnost još 4 godine hladovine u sjeni saborskog mandata.

Obersnelu tako do kraja godine ostaje izbor između dva zla. Skok u vlastita usta i podrška Milanovićevom SDP-u koji je na putu da postane marginalna stranka ili podrška Linićevoj nezavisnoj list sa svim rizicima koje to nosi s obzirom na Slavkovu kompromitiranost i moguće pravosudne repove koji tek slijede.(Giancarlo KRAVAR)

Previous articleJohn Kerry lobira za LNG terminal u Omišlju!
Next articleObersnel: Riječki SDP nije u sukobu s centralom

1 COMMENT

  1. Da je HDZ Rijeke i doista ozbiljna oporba, Oni bi već danas imali kandidata za Gradonačelnika, a bez HDZ-a NEMA promijene vlasti u Rijeci. To što se dogodilo s mjesnim odborima je smiješno, jer politika ne bi trebala tamo uopće imati mjesta, jer ako predsjednik mjesnog odbora a član je HDZ-a nešto traži od grada za građane to će teže proći kod Obersnela, znači taj mjesni odbor bi mogao biti kažnjen,odnosno građani istog. Isto tako, ako uspiju skinuti Milanovića, pa potom rehabilitirati Linića, opet se ojačava pozicija Riječkog SDP-a, a sve loše što građani osjećaju prema vlasti SDP-a, biti će servirano kao djelo samog Milanovića.
    I tako, sve dok Središnjica bira u Riječkom HDZ-u, HDZ neće biti oporba SDP-u u stvarnosti, već samo u farsi za naivne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here