Home Kolumne PRESSING: Oleg Butković ruši Karamarka?

PRESSING: Oleg Butković ruši Karamarka?

2562
0
butkovic
Piše: Giancarlo KRAVAR

Raspušten je hrvatski Sabor. Danas je bio Dan D za Hrvatsku, hoće li biti i za Hrvatsku demokratsku zajednicu koja nas je i dovela u ovakvu situaciju?. Preciznije, jedan čovjek, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Računi su došli na naplatu. HDZ-u. Koji je izgubio vlast. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je prema Jutarnjem listu, najavio još veću koaliciju za izbore koji su, iz dobro obaviještenih izvora, izgledni za 4. rujna.

Utjecajna Katolička Crkva i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti već je u osobi Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, o čemu je pisao tjednik Express, pronašla novo privremeno rješenje za HDZ-e. Evropski promatrači u Hrvatskoj smatraju da je stranka skrenula isuviše udesno u nacionalizam, pa i fašizam, što se više ne sviđa Zapadu, koji podržava Riječanku, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Iz Rijeke bi mogao stići val promjena u HDZ-u. Prema već spomenutom smartphone Jutarnjem, član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik županijske organizacije te stranke Oleg Butković je izjavio: “Doći ćemo na Predsjedništvo svi sa svojim glavama” , te dodao da podržava Tomu, ali Tolušića, koji je hadezeov tehnički ministar europskih fondova, a ne Tomu Karamarka.

Dan D i za HDZ. Vrlo vjerojatno. I to vrlo vjerojatno iz Rijeke. U osobi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je, a o tome sam pisao baš za portal Rijeka Danas, kada mi je dala ekskluzivnu izjavu, rekla “Sada je vrijeme za čiste ruke”. Tako se u susjednoj Italiji zvala akcija tamošnjeg pravosuđa u borbi protiv korupcije. I one financijsko-materijalne, i one političke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here