Home Kolumne PRESSING: Smijeniti Kazališno vijeće i Šarara!

PRESSING: Smijeniti Kazališno vijeće i Šarara!

2045
0

U vrijeme mandata postojećeg Kazališnog vijeća, na čijem je čelu prof. dr. Elvio Baccarini, učinjeni su mnogi propusti, pa i nagomilani ogromni dugovi za koje je znao i gradonačenik mr. sc. Vojko Obersnel (vidjeti Novi list od 2.siječnja 2015. godine), na što upućuje bivša intendantica Nada Matošević.

Ni pročelnik za kulturu Ivan Šarar, koji navodno voli „šarati“ po „regiji“, nije poduzeo ništa, iako je u Gradskom poglavarstvu odgovoran za kulturu. Štoviše, on i predlaže koliko će se novaca za što utrošiti. Prisjetimo se samo njegove genijalne ideje o festivalu „Republika“ u što je ulupano više od milijun kuna. Kulturni, turistički i medijski efekti su bili nikakvi, a nitko nije snosio odgovornost.

Baš kao što se od projekta „Republika“, za koju je priliku korišten, a na Obersnelovo veliko zadovoljstvo, i stari ruzinavi brod „Galeb“ komunističkog diktatora Tita, odustalo, vrijedilo bi odustati, odnsono zahvaliti se na dužnosti cijelom Kazališnom vijeću HNK Ivana pl. Zajca, koje je odgovorno ne samo za program već i za financije, a i Šararu, koji doduše ne koristi službeni automobil Grada Rijeke, da bi otišao pogledati koju predstavu.

Za očekivati je da će na sjednici Gradskog vijeća u ožujku biti otvoreno i pitanje dugova HNK Ivana pl. Zajca i odgovornosti za iste. Dosljedno kao najriječkija stranka predlažem da to bude Lista za Rijeku-Lista per Fiume predsjednika Danka Švorinića, a zašto im se ne bi mogli pridružiti i ostali vijećnici. I to ne samo iz redova oporbe, već i iz redova vlasti na adresi Korzo 16.

Vrijeme je da konačno Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca više ne bude bruka ovog hrvatski multikulturalnog grada, a tome su neodgovornim odnosom i prema financijama i prema programu upravo najviše kumovali Kazališno vijeće i pročelnik za kulturu Šarar. Stoga kao novinar (a čuvena talijanska novinarka Oriana Fallaci je rekla da je „sloboda dužnost“) pozivam na traženje ostavki! (Ginacarlo KRAVAR)

Previous articleObersnel ne popušta: Ako nekome smanjimo račun, drugima ćemo ga povećati!
Next articleDoplovio najveći brod u povijesti riječke luke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here