Home Vijesti Prigožin je i 2019. godine poginuo u padu aviona

Prigožin je i 2019. godine poginuo u padu aviona

189
0

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin je mrtav, objavio je jučer kanal na društvenoj mreži Telegram povezan s njegovom skupinom Wagner. Ruska vladina agencija za zrakoplovstvo Rosaviatsija objavila je da su Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili među putnicima u zrakoplovu koji se jučer srušio u Rusiji dodavši da nitko od putnika nije preživio.

Ipak, ni Rosaviatsija ni bilo koji drugi ruski dužnosnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin mrtav. Još nema službene reakcije ruskih vlasti o nesreći.

Nije ovo prvi put da su ruski mediji proglasili Prigožina mrtvim. Nakon pada zrakoplova Antonov-72 u DR Kongu 10. listopada 2019. dio ruskih portala pisao je da je Prigožin bio na popisu putnika i da je vjerojatno poginuo.

Nakon nesreće iz Prigožinove tvrtke Concord su na novinarski upit odgovorili da im nije poznato je li Prigožin bio na letu. Uskoro su se na Telegram kanalima pojavile objave u kojima se navodi da je zaposlenik Concorda rekao da se Prigožin danima nakon nesreće nije pojavio na poslu te da je dan nakon nesreće propustio dogovoreni sastanak u DR Kongu.

Kongoanske vlasti tada su pokrenule istragu kako bi utvrdile je li Prigožin ušao u zrakoplov. Iz ruskog veleposlanstva su na početku objavili da su se u zrakoplovu nalazili i ruski državljani, da bi kasnije rekli da su poginula dvojica Rusa koji su bili članovi posade.

Iako se nesreća dogodila 10. listopada, tek 15. listopada je ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila da je od neimenovanog izvora doznala da je Prigožin živ.

“Jevgenij Prigožin nije napuštao teritorij Ruske Federacije posljednjih nekoliko dana. Sve to vrijeme bio je zauzet osobnim poslovima. I jako je iznenađen što su ga smatrali mrtvim”, rekao je izvor agencije.

Previous articleZbog snimanja filma privremeno će biti nedostupno parkiralište Trg Riccarda Zanelle
Next articleVIDEO: Ukrajinska vojska iskrcala se na Krim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here