Home Vijesti Prijatelj ozlijeđenog dječaka u Puli dobio prijetnje smrću: ‘Govorili su o sačekuši’

Prijatelj ozlijeđenog dječaka u Puli dobio prijetnje smrću: ‘Govorili su o sačekuši’

121
0

Majka prijatelja maloljetnika koji je u nedjelju navečer ozlijeđen na pulskom parkiralištu Mandrač ispričala je za portal Istra24 da su njezinom sinu tog dana s nepoznatog broja prijetilo smrću. U vezi slučaja ozlijeđenog tinejdžera na parkiralištu policija provodi istragu i pokušavaju shvatiti je li pretučen ili je pao s bicikla jer je dječak pronađen na tlu kraj bicikla.

“Klinci su u školi mom sinu prethodno govorili da mu planiraju ‘sačekušu’, i to zato jer je jednom od njih izjavio da je njihov kvart sranje. To mi je priznao tek nakon nedjeljnog napada na prijatelja iz društva.

Naime, devetorica mladića, do čijih sam imena kasnije došla, zvali su ga i tražili od njega i njegovog društva da u 21.15 sati tog dana, u nedjelju, dođu na Giardine te da se tamo fizički obračunaju, što su ovi odbili”, rekla je majka maloljetnika koji pohađa jednu srednju školu u Puli.

Majka ozlijeđenog maloljetnika: Tukli su ga bokserom po glavi

Na Giardinima nije došlo do obračuna, no Istra24 piše da je mladić koji se kući vraćao biciklom napadnut. U Opću bolnicu Pula došao je s višestrukim tjelesnim ozljedama i teškim potresom mozga. Potom je prebačen u KBC Rijeka. Dječak idući tjedan mora ići na prvu operaciju lica jer su mu smrskani sinusi zbog čega teško jede i diše.

To je jučer za portal Istra24 potvrdila majka ozlijeđenog dječaka. Kaže da se njezin sin tek naknadno sjetio da su ga tukli bokserom po glavi. Majka dječaka kojem se s nepoznatog broja prijetilo smrću je obavila višesatni razgovor s policijom.

Majka dječaka kojem se s nepoznatog broja prijetilo smrću je obavila višesatni razgovor s policijom. 

“Osobno sam odmah u ponedjeljak ujutro nazvala dečka čije je ime spomenuto u tim prijetećim pozivima te od njega dobila imena svih devetero mladića koji su mog sina i njegove prijatelje čekali na Giardinima. Kroz plač, sve mi je priznao… Sva imena dala sam policiji. 

Ubrzo je postalo jasno da je među mladićima koji su prijetili smrću i sin jednog policijskog službenika. Pokazala sam im imena, a nakon toga jedno od njih odmah je podcrtano uz riječi policijskog službenika: ‘Nekoga će ćaća istresti iz gaća…’

Nije mi bilo jasno o čemu se radi dok nisam kasnije guglala to ime i shvatila da je riječ o sinu visokopozicioniranog pulskog policijskog službenika. Bez obzira na to, vjerujem da će policija odraditi svoj posao”, kaže majka.

Istra24 kontaktirao je PU istarsku kako bi provjerili navode majke da je jedan policijski službenik otac jednog od dječaka koji su prijetili smrću vršnjaku.

Iz PU istarske rečeno im je da on, kao ni bilo koji drugi policijski službenik, ne može davati izjave bez odobrenja rukovodstva te da policija još nije potvrdila da se radilo o premlaćivanju. Naveli su da je moguće da je pao s bicikla koji je pronađen na parkingu kraj njega.

“Jasno je i meni i doktorima da ove ozljede nisu od pada s bicikla”, rekla je majka i portalu Istra24 poslala nalaz kontrolnog pregleda otorinolaringologa iz pulske bolnice s dijagnozom otvorene rane glave.

Roditelji ozlijeđenog mladića kažu kako im je barem četvero liječnika reklo da “nema šanse da je dobio takve ozljede lubanje padom s bicikla” i da takve frakture jedino mogu nastati od primjerice udarca koljenom u glavu.

“Između ostalog to nam je rekao doktor Boris Grdinić u Puli, ali i riječki maksilofacijalni kirurg”, govore roditelji te dodaju da ih je policija tek danas pozvala na razgovor koji bi se trebao održati sutra u PP Pula.

Dijagnoza riječkog KBC-a u vezi ozlijeđenog tinejdžera kaže da je zadobio potres mozga, višestruki prijelomi lubanje i kosti lica te višestruke otvorene rane glave. Portal Istra24 poslao je upit KBC-u Rijeka i Općoj bolnici Pula.

“KBC Rijeka ne komentira karakter ozljeda pacijenata koji su pregledani, obrađeni i otpušteni na kućnu njegu, te da težinu i karakter ozljeda može definirati samo nadležni sudski vještak”, odgovorili su iz riječke bolnice, a isto je rekla i ravnateljica bolnice u Puli Irena Hristić.

“Možemo potvrditi da je policija odmah nakon dojave započela provoditi sveobuhvatno kriminalističko istraživanje, koje uključuje i obavljanje razgovora s velikim brojem osoba, pregledavanje dostupnih snimki i druge aktivnosti u cilju razjašnjavanja svih okolnosti događaja.

Nakon što kriminalističko istraživanje bude okončano i kada se nedvojbeno utvrdi na koji način je mladić zadobio ozljede, policija će o tome obavijestiti javnosti”, odgovorili su iz PU istarske.

Majka čijem su sinu stizale prijeteće poruke: Jedan policajac mi je rekao da sam dosadna
“Ja svog sina neću puštati u školu. U strašnom sam strahu za njegov život. On je i nakon napada dobivao poruke u kojima su ga dečki iz te ekipe tražili informacije o događaju, očito kako bi uskladili priče, a i njega su pitali gdje se nalazi.

Policija nam nije ponudila nikakvu zaštitu! Kažu da će i dalje obavljati istražne radnje, a nama su poručili da nazovemo 192 ako nam netko dođe na vrata. Jedan vrli policajac mi je čak rekao da sam dosadna! Znam da pravo na zabranu prilaska mogu dobiti tek kad počinitelji budu poznati, ali ja sam policiji dala popis počinitelja”, rekla je majka dječaka kojem se prijetilo smrću.

Informacije o prijetnjama smrću potvrdila je i policija. “Što se tiče prijetnji koje je policiji prijavio jedan maloljetnik, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje. Budući da je kriminalističko istraživanje u tijeku, a oštećena osoba je maloljetnik, u ovom trenutku druge detalje nismo u mogućnosti iznositi”, odgovorili su za Istra 24 iz ureda načelnika PU istarske.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić danas je osudio nasilje te pozvao građane na prosvjed zbog ozlijeđenog dječaka s parkinga u Puli.

Previous articleDinamo želi 18-godišnjeg Brazilca. Pogledajte kakve golove zabija
Next articleŠkrti muž nije dozvoljavao ženi da se tušira više od jednom tjedno, smjela koristiti samo dva listića toaletnog papira!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here