Home Najnovije Prijatelji nestalog Poropata: Policija nas doživljava kao ‘smetnju’ u potrazi

Prijatelji nestalog Poropata: Policija nas doživljava kao ‘smetnju’ u potrazi

110
0

Alen Poropat Šole nestao je 29. svibnja ove godine. Svi pokušaji da mu se uđe u trag za sad su bezuspješni. U potragu su se uključili posredstvom Facebook grupe “Nestao Alen Poropat – Šole” i mnogi drugi, svojom načelnom podrškom, ali i djelatno.

Na temelju prikupljenih obavijesti kako je posljednji put signal Alenovog mobitela uhvaćen oko hrvatsko-slovenske granice, odnosno Buzeta u Istri, krenula je potraga. Mobitel je bio spojen na baznu stanicu RTV Movraz koja se nalazi u Sloveniji blizu mjesta Sočerga. Članovi kluba “Avantura 4×4” i nekoliko članova grupe obišli su sporedne ceste i šumske putove na Ćićariji uz hrvatsko-slovensku granicu, ali na žalost nisu ništa pronašli.

Alenovi prijatelji su nezadovoljni činjenicom da ih se doživljava kao “smetnju” u potrazi. Svoje su nezadovoljstvo izrazili i pismom koje su danas poslali na stotine adresa i objavili na stranicama Facebook grupe “Nestao Alen Poropat Šole”. Među ostalima, pismo u kojem traže pomoć Alenovi prijatelji uputili su i predsjedniku Ivi Josipoviću te premijerki Jadranki Kosor. Oni traže od nadležnih institucija i policije da postanu ravnopravni sudionici u potrazi te da traganje bude stalno, a ne sporadično.

Žele također da im se dostavljaju nužne obavijesti, jer su, primjerice, saznali s gotovo jednomjesečnim zakašnjenjem gdje je posljednji put uhvaćen signal Alenovog mobitela. Na temelju tih starih, i pokazalo se nepouzdanih informacija, krenuli su jučer u terensku potragu.

Previous articleSlovenski motociklist poginuo nakon sudara na cesti Oštrovica – Meja
Next articleLutkarske radionice za djecu u Opatiji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here