Home Vijesti Privedena 33 navijača

Privedena 33 navijača

1174
0

Dana 3. travnja s početkom u 20,15 sati na stadionu Kantrida u Rijeci održala se nogometna utakmica između nogometnih klubova Rijeke i Dinama na kojoj je bilo prisutno oko 5 000 gledatelja. Prije, za vrijeme i nakon utakmice u prostorije policije privedena su 33 navijača, od čega 9 s područja Primorsko-goranske županije.

Za 23 navijača utvrđeno je počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Veliki dio počinitelja bio je u alkoholiziranom stanju, a među njima se ističe navijač iz Zagreba kod kojega je izmjereno čak 3,09 g/kg. Kod dvojice navijača pronađene su i drvene palice, a jedan od njim je osim palice posjedovao i pirotehnička sredstva. Za počinjenje ostalih prekršaja, a to su nenošenje osobne iskaznice i prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prijavljeno je ukupno devet osoba.

Isto tako, jedan od navijača, 47-godišnji Zagrepčanin pozivao i poticao je na tučnjavu službenih osoba, ostale pripadnike svoje navijačke skupine. Protiv svih počinitelja podnose se odgovarajući optužni prijedlozi redovnim putem. Narušavanja javnog reda i mira i nekih drugih izgreda nije bilo, kao niti ozljeđivanja osoba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here