Home Vijesti Pronađen provalnik i zlato ukradeno iz Svetišta na Trsatu

Pronađen provalnik i zlato ukradeno iz Svetišta na Trsatu

1980
6

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške krađe od 6. siječnja, počinjenog na štetu Franjevačkog samostana Trsat. U provali koja je počinjena u crkvi Svetišta Majke božje trsatske, u Rijeci na adresi Frankopanski trg, ukradena je veća količina zlatnog nakita, odnosno lančića i ogrlica s privjescima, ukupne materijalne štete između 80 i 100 tisuća kuna. Intenzivnim radom policije otkriveno je da je u crkvu provalio 33-godišnjak iz Rijeke i ukrao navedeni zlatni nakit.

Policija je pronašla dio ukradene zlatnine, a kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica.

33-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku.

6 COMMENTS

 1. Žao mi je lopova! On je samo uzeo crkvi ono što je ona opljačkala od naroda!
  Zar ne bi bilo pravedno da se to zlato i ostale dragocjenosti VRATI ljudima? Svi znamo kako je crkva dolazila do svojih bogatstava – otimačinom i profinjenom pljačkom vjernika i bezvjernika. Svo to pokretno bogatstvo trebali bi pokloniti građanima tj. muzejima!! A što se tiče nekretnina, i to bi trebalo pravno preispitati.

 2. u@vanja.A što taj lopov ne ukrade od “komunista” ateista koji su pokrali ovaj grad ukradeno? Ovakav pamflet protiv Crkve može samo izaći od agresivnih ateista, kojih je “komunizam” indokrinirao, izgleda do kraja.Ono što su vjernici dali kao zavjet ili zahvalnost Bogu nije opljačkano od naroda kako Ti kao nevjernik misliš. Učlani se u SDP ili HNS pa galami.

 3. Čabrijan ljudi su dali zlato a crkva ga je zadržala umjesto da ga proslijedi onima kojima bi moglo pomoć, izvoli mi objasnit kakav si ti to vjernik kad odobravaš Crkvu koja radi protiv isusovog nauka – izvoli objasni onda u koga ti vjeruješ, u Isus Krista Spasitelja ili u farizeje koje je potjerao iz Hrama ali su se odmah nakonj njegove smrti u Hram i vratili? Za koga Crkva čuva zlato? Zašto se zlatom ukrašuju objekti a ne školuju siročići?

  umna i moralna sirotinjo, toliko od mene

 4. Jovanović je izgleda mala beba prema Vama. Što Vam nije Linić dao potrebitima onih 6000 kuna za doček u Dubaju? Tko je u ovom gradu uništio firme: Komitetski direktori ili Crkva?Vrijeđate Crkvu i to posebno Katoličku, vrijeđate vjernike, vrijeđate svećenike i osobno vrijeđate i to skriveni iza nicka. Što su Vam to “komunisti” učinili?

 5. Cabi ne bavi se srbima-spijunima- sdpovim ******* i jugo nostalgicarima
  Sve telad koja se potpisuje bez imena…..neka napisu ime i prezime, adresu pa cemo mi sa Vezice doci na razgovor

  Tu komunisticko sdpovsku ******* je trebalo ******** 90ih na celu sa Jovano(vicem)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here