Home Mozaik Provodi 23 sata u krevetu, pada u nesvijest 10 puta dnevno: Nakon...

Provodi 23 sata u krevetu, pada u nesvijest 10 puta dnevno: Nakon godina obilaska liječnika dobila šokantnu dijagnozu

262
0

Amerikanka Lyndsi Johnson (28) počela je patiti od bolova u trbuhu i leđima u listopadu 2015. godine. Simptomi su joj se postupno pogoršavali i u roku od nekoliko godina počela je povraćati i padati u nesvijest do 10 puta dnevno, piše Lad Bible.

Nakon godina obilaženja liječnika, u veljači 2022. Lyndsi je dijagnosticiran sindrom posturalne tahikardije, abnormalno povećanje broja otkucaja srca koje se javlja nakon sjedenja ili stajanja, a koje ona naziva “alergija na gravitaciju”.

Unatoč uzimanju lijekova, ona je i dalje padala u nesvijest tri puta dnevno i oslanja se na svog supruga Jamesa (30) da joj pomogne.

Lyndsi je rekla : “Alergična sam na gravitaciju – zvuči ludo, ali je istina. Ne mogu stajati dulje od tri minute, a da ne osjetim nesvjesticu, da mi pozli ili se onesvijestim. Osjećam se puno bolje ako ležim. Cijeli dan sam u krevetu – do 23 sata dnevno. Nikad nisam mislila da ću s 28 godina morati koristiti stolac za tuširanje. Ne mogu više napustiti svoju kuću. Nema lijeka, ali sam jako zahvalan na Jamesu i ono što imam.”

Lyndsi je objasnila da joj je prvi put postalo loše dok je radila za mornaricu. Borila se s kroničnom boli, ali liječnici nisu mogli otkriti što nije u redu. U svibnju 2018. otpuštena je iz vojske zbog bolesti. Zatim je šest mjeseci kasnije počela osjećati ​​jake bolove u trbuhu i počela je povraćati. No, liječnici i dalje nisu mogli ustanoviti što nije u redu, a Lyndsi se nastavila boriti s bolešću te je čak nekoliko puta bila hospitalizirana.

Objasnila je da su se u listopadu 2020. godine stvari počele pogoršavati nakon što se onesvijestila u liftu na putu do bolničkog pregleda. Morala je prestati voziti i nije se mogla sagnuti bez da osjeti vrtoglavicu.

“Toliko bih povraćala da bi mi srce počelo imati produljene QT intervale i bila bih u bolnici na praćenju rada srca. Konačno sam mogla razgovarati s drugim kardiologom koji je prepoznao da možda imam sindrom postularne ortostatske tahikardije.”

Lyndsi je u veljači 2022. napravila test koji mjeri otkucaje srca, krvni tlak i kisik u krvi te joj je službeno dijagnosticiran sindrom postularne ortostatske tahikardije. Unatoč tome što je bila na beta-blokatorima, što joj je smanjilo padanje u nesvijest na tri puta dnevno i pomoglo joj s mučninom, još uvijek mora sjediti prekriženih nogu kako joj ne bi bilo muka i može ustati samo da jede ili se tušira.

“Još uvijek ne mogu ništa raditi, rekla je. “To je stvarno iscrpljujuće – ne mogu obavljati kućne poslove, a James mora kuhati, čistiti i pomoći mi da se istuširam i operem. Tjednima nisam oprala zube jer se zbog toga osjećam užasno. Ako napravim obrok za Jamesa i sebe, neću moći ništa raditi sljedeća tri dana.”

Lyndsi je rekla da se pomirila sa svojom dijagnozom i objasnila da su joj pomagala za kretanje uvelike pomogla. “Stvarno sam se morala prilagoditi ovom novom životu i pomiriti se s tim. Koristim pomagala za kretanje i to mi stvarno pomaže. Zahvalna sam na onome što imam i još uvijek mogu studirati glazbu.

Previous articleRuski mediji: umro je Mikhail Gorbachev
Next articleSEXPERTIZA by Marija A. Štrajh: METAK U GLAVU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here