Home Najnovije PSHG: Uska suradnja nadbiskupije, lokalnih vlasti i države kroz Vjeronauk u PSHG...

PSHG: Uska suradnja nadbiskupije, lokalnih vlasti i države kroz Vjeronauk u PSHG dokaz je sekularnosti!

574
0

Nakon što smo prekjučer tražili od vodstva Prve sušačke hrvatske gimnazije da nam pojasne zašto se u prostoru škole održala misa, tko je misu odobrio te krši li se time načelo odvojenosti Crkve od države, a koje stoji u Članku 41. Ustava Republike Hrvatske, dobili smo odgovor zamjenice ravnateljice u kojem nije odgovorila na niti jedno naše pitanje. Zato smo ponovili upit tražeći konkretne odgovore na konkretna pitanja te smo odgovor dobili jučer.

“Poštovana, evo takstativnih odgovora na upite jer poruku niste uspjeli iščitati u širem kontekstu”, započela je svoje očitovanje Jasna Buketa, zamjenica ravnateljice Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Pojasnila je da je održavanje mise u školi bio “dio vjeronaučne nastave koji svjedoči o pluralizmu vjeronauka”.

Osvrnuvši se na naše pitanje o sekularnosti i odvojenosti države i Crkve profesorica Buketa navela je da je “suradnja lokalnih vlasti, štaviše državnih i Nadbiskupije – čitaj vjerskih sadržaja u Gimnaziji, upravo preko izbornog i fakultativnog vjeronauka. vrlo uska, dugogodišnja, konstruktivna”, te nas u nastavku optužila da mi na našem portalu inzistiramo na “odvojenosti i destrukciji”. Zapečatila je sa:“ne, nema ugroze po pitanju sekularnosti u PSHG u Rijeci.”

Zamjenica ravnatelja je također dodala da ovo nije prvi put da se misa održala u školi: “Nije prvi put da Sušačka kroz Vjeronauk šalje dobre poruke za početak nastavne godine”. (SP)

odgovor zamjenice ravnateljice PSHG
Previous articleBela nedeja – tri dana za pamćenje
Next articleIzletio s ceste kod Bregi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here