Home Vijesti Western na Kvarneru: Tri pucnjave, tri teško ranjena (dopunjeno)

Western na Kvarneru: Tri pucnjave, tri teško ranjena (dopunjeno)

132
0

Tri pucnjave i ukupno tri teško ozlijeđene osobe, epilog je sinoćnje kobne noći na području strogog centra grada ali i okolice. Prema navodima policije, događaji su povezani, pucao je isti čovjek koji je prvo pokušao ubiti dvoje ljudi i zatim počiniti samoubojstvo.

Prvi čin noćašnje drame počeo je u 01,10 sati kada je policija zaprimila dojavu da je ispred ugostiteljskog objekta na Korzu br. 33 došlo do pucnjave. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, na licu mjesta je zatečen ozlijeđeni 35-godišnji Riječanin koji je prevezen u KBC Sušak gdje je utvrđeno da je zadobio dvije prostrijelne rane i nalazi se izvan životne opasnosti.

Oko 02,30 sati policija je zaprimila obavijest građanke da je njoj poznata osoba ‘ubila’ njenu kćerku. Ubrzo nakon dojave, policijski službenici su u obiteljskoj kuću u Sobolima obavili očevid, a u KBC Sušak je prevezena 18-godišnja Riječanka koja je zadobila ozljedu u predjelu glave uslijed pucanja iz vatrenog oružja.

Na temelju do tada prikupljenih saznanja o tome da se radi o dva povezana događaja, policija je angažirala raspoloživi operativni sastav u cilju pronalaska osobe, muškarca rođ. 1953. godine iz Rijeke kojega se dovodi u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela.

Jutros oko 06,10 sati, tijekom pretrage u blizini jedne od adresa stanovanja osumnjičene osobe, čuo se pucanj iz vatrenoga oružja. Dolaskom policije zatečena je muška osoba s povredom u predjelu glave, a pored njega i pištolj. Utvrđeno je da se radi o muškarcu za kojim je policija prethodno tragala, 55-godišnjem Riječaninu koji je poradi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC Sušak. Kvalifikacija povreda koje je 55-godišnjak zadobio još nisu poznate.

, u obiteljskoj kući u Sobolima, na području Čavli, “ubio” njenu 18-godišnju kćer. Djevojka je srećom živa, ali ima prostrjelnu ranu u predjelu glave.

Motivi se još ne znaju, prije pucnjave tulumarili zajedno

Naknadna istraga ustanovila je da je 55-godišnji muškarac Drago Babić, a njegove žrtve Zoran i Anita Šalov. Policija je ubrzo utvrdila da su ta dva događaja povezana, jer je nastrijeljena Anita Šalov nećakinja Zorana Šalova. Za razliku od Zorana Šalova koji se nalazi izvan životne opasnosti, njegova nećakinja nije bila te sreće. I ona i Babić se navodno nalaze u vrlo teškom i po život opasnom stanju.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Babić i Šalov su navodno posljednja dva dana zajedno tulumarili po riječkim kafićima, a “turneju” su završili u petak oko ponoći u Pommeryju. Iako vidno pijani, u kafiću se navodno nisu svađali već su se sukobili tek ispred kafića, gdje je Babić izvadio pištolj i zapucao na Šalova.

Riječani su odmah počeli nagađati o mogućim motivima ovog tragičnog događaja pa su se, kako piše Slobodna Dalmacija, pojavile dvije verzije – prva govori o navodnoj ljubomori, a druga o Babićevim pokušajima da se ubaci u posao sa zaštitarstvom. Službenih potvrda o motivima iz policije zasad nema. (rd)

Previous articlePripremne utakmice: U utorak – Primorje, u petak – Domžale
Next articleAkcija Domald: Razbijen kokainski lanac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here