Home Vijesti Puhovski: Stvara se teška atmosfera za Plenkovića, to me podsjeća na Thatcher...

Puhovski: Stvara se teška atmosfera za Plenkovića, to me podsjeća na Thatcher 90-ih

175
0

Politički analitičar i profesor filozofije Žarko Puhovski komentirao je u Novom danu N1 televizije aktualne teme. Puhovski kaže kako je sigurno bilo većih afera u Hrvatskoj od afere u Ini u kojoj je kompanija oštećena za više od milijardu kuna. “Agrokor je bio veća afera. Ovo nije politička, nego financijska afera. Oni su htjeli ukrasti par desetaka milijuna pa je slučajno došlo do milijarde. Ne vidim po čemu bi to bila velika politička afera”, kaže.

“Podsjeća me ovo na Britaniju 90-ih. Svi su rekli: ‘Dobra je Thatcherica, vrijeme je da ode.’ Sad se to događa s Plenkovićem. Stvara se atmosfera ‘dosta je njega’. Jedan je novinar nekidan napisao da je nemoguće da su ovako mali igrači zamračili toliko novca. On kaže: ‘Dajte nam račun na kojem piše Plenković.’ Takvog računa nema. Stvara se atmosfera koja je zaista teška, teška za njega, teška za HDZ, HDZ ne može bez njega jer ne postoji bez njega”, kaže profesor.

“Došlo je do potpune inflacije neodgovornosti. Zašto je dopušteno prodavanje plina u ovoj situaciji? U kojoj Hrvatska ima taman dovoljno proizvodnje za potrošnju domaćinstava? Može biti uvjeta u kojima ne možemo više skladištiti, ali skladišta nisu puna.

Zašto je dopušteno samo Hrvatskoj, od svih država u ovom dijelu Europe, izvoz drva za ogrjev i peleta? Ni BiH ni Srbija više ne dopuštaju izvoz. Možda su to propisi EU-a, ali Hrvatska se može pozvati na izvanrednu situaciju. Nema kontrole. Kako čovjek na četvrtoj razini može odlučivati o 150 milijuna kuna? Pa Plenković ne može odlučiti o toliko”, govori Puhovski.

Profesor kaže kako na temu afere ima i zgodnih memova, od kojih jedan kaže: “Da smo pustili ovu četvorku da radi još koji mjesec, skupili bi novce da kupimo Inu nazad.”

Previous articleMucaš i bježiš pred osiguranjem: Željko Mitrović objavio snimku kako je Baka Prase došao do zgrade Pinka!
Next articleSjećate se Daria Vukića? Bivši čelnik riječkog HDZ-a i direktor Croatia linea zagradio pomorsko dobro i proglasio privatnu plažu! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here