Home Vijesti Putin Erdoganu rekao što je uvjet Rusije za pregovore s Ukrajinom

Putin Erdoganu rekao što je uvjet Rusije za pregovore s Ukrajinom

116
0

Predsjednik Vladimir Putin rekao je danas turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu da je Rusija otvorena za dijalog o Ukrajini, no da Kijev mora prihvatiti gubitak teritorija na koji Rusija polaže pravo, priopćio je Kremlj.

“Vladimir Putin potvrdio je otvorenost Rusije za ozbiljan dijalog, pod uvjetom da kijevske vlasti ispune dobro poznate i više puta izrečene zahtjeve i uzmu u obzir nove teritorijalne realnosti”, priopćio je Kremlj. Putin je uz to “potvrdio destruktivnu ulogu Zapada koji isporučuje oružje Kijevu, pruža informacije i smjernice”, priopćio je Kremlj.

O čemu su sve razgovarali?
Predsjednici su također razgovarali o nizu energetskih pitanja, uključujući stvaranje plinskog čvorišta u Turskoj i izgradnju nuklearne elektrane Akkuyu, dodao je Kremlj. Erdogan i ruski predsjednik više su puta razgovarali otkako su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu u veljači.

Turska je djelovala kao posrednik uz Ujedinjene narode u postizanju dogovora koji dopušta izvoz žitarica iz ukrajinskih luka. Prema Kremlju, Putin je još jednom rekao Erdoganu da treba ukinuti sve prepreke ruskom izvozu hrane i gnojiva, koje Rusija vidi kao dio sporazuma o žitaricama.

Previous articleOvu hranu nikako ne stavljajte u frižider: Evo zašto može biti opasno
Next articleUkrajina Zapadu: Pošaljite nam tenkove!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here