Home Mozaik Radikalna veganka izgladnila sina do smrti: Dijete je imalo svega osam kilograma...

Radikalna veganka izgladnila sina do smrti: Dijete je imalo svega osam kilograma kada je preminulo

301
0

Žena koja se izjašnjava kao veganka, osuđena je u ponedjeljak na doživotni zatvor zbog ubojstva svog malog sina, piše NBC News.

Sheila O‘Leary (38), čija je čitava obitelj slijedila strogu vegansku prehranu, osuđena je u lipnju po šest točaka optužnice – ubojstvo prvog stupnja, teško zlostavljanje djeteta, teško ubojstvo iz nehaja, zlostavljanje djeteta i dvije točke optužnice za zanemarivanje djeteta – za smrt malenog Ezre O. Learyja. Izricanje presude u okrugu Lee na Floridi prije toga je četiri puta odgađano.

Njezin suprug, Ryan Patrick O‘Leary, i dalje je u zatvoru gdje čeka suđenje pod istim optužbama. Istražitelji su rekli da im je par rekao da obitelj jede samo sirovo voće i povrće, iako je dijete hranjeno i majčinim mlijekom. Osamnaestomjesečni dječak bio je težak svega osam kilograma i bio je veličine 7-mjesečne bebe kada je umro u rujnu 2019., stoji u policijskom izvješću.

Par iz Cape Corala imao je još dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina, koja su također bila neuhranjena, rekli su istražitelji. Četvrto dijete vraćeno je biološkom ocu u Virginiju nakon što je utvrđeno da je i ono neuhranjeno, pokazuju sudski zapisi.

Veganska prehrana podrazumijeva nekonzumiranje mesa, mesnih proizvoda, ribe i svih proizvoda životinjskog porijekla uključujući jaja i mlijeko. Takva prehrana može biti izuzetno zdrava pod uvjetom da se namirnice pažljivo kombiniraju kako bi tijelo dobilo sve potrebne nutrijente što u slučaju ove obitelji nipošto nije bio slučaj.

Previous articleTony Cetinski razbjesnio publiku na koncertu, tvrdi da je riječ o nesporazumu
Next articleSvi pričaju o kultnoj reklami koju je Gorbačov snimio 90-ih: ‘Nismo bili sigurni da će se uopće pojaviti, ali trebao je novac…‘ (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here