Home Biznis Radnici Dina Petrokemije odlučili prodavati metalni otpad iz pogona u Omišlju

Radnici Dina Petrokemije odlučili prodavati metalni otpad iz pogona u Omišlju

4
0

Izvršni odbor Sindikata radnika Dina Petrokemije je odlučio da će se početi provoditi zaključci sa skupa radnika o odvozu i prodaji metalnog otpada iz pogona Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku, kazao je danas dopredsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević.

Naveo je da će novac od prodaje biti namijenjen za javnu kuhinju za obitelji radnika Dine.

Pojasnio je da kada govori o metalnom otpadu, ustvari govori o postrojenjima Dine koja nisu u funkciji.

Ako nas netko pokuša spriječiti, provest ćemo odluku o trenutnom napuštanju radnih mjesta, rekao je Mihaljević, napomenuvši da su u sindikatu svjesni da su odvoz i prodaja otpada iz Dine nezakoniti, ali da smatraju da je i to što radnici Dine već mjesecima ne dobivaju plaće također nezakonito.

Najavio je da će s akcijom nastaviti do rješenja problema Dine te je pozvao sve radnike da se u nju uključe.

Radnici Dina Petrokemije od 1. srpnja blokiraju ulaz u tvrtku tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje stanja tvrtke.

Oko 350 radnika nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac prošle godine i još oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina.

Traže da ih se informira o planovima za budućnost Dina Petrokemije, o mogućnosti ulaska strateških partnera u vlasništvo tvrtke ili o mogućem stečaju.

Ako Dina ode u stečaj radnici zahtijevaju da se iz prodaje imovine Dine isplate sve zaostale plaće i otpremnine prije otvaranja stečajnog postupka, po važećem kolektivnom ugovoru.(business.hr)

Previous article‘Oko Učke’ u Parku prirode
Next articleNafta dolje, trošarine gore: Gorivo poskupljuje 15 lipa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here