Home Vijesti Radnici Dine: Igrate se našim životima!

Radnici Dine: Igrate se našim životima!

3404
0

dioki300 od zaključaka kriznog stožera općine Omišalj na čijem se području nalazi ta petrokemijska industrija je da opasnost nije da će radnici Dine napustiti pogon, već da je puno opasnija situacija to što su oni još uvijek u pogonu. Naime, u posljednjih nekoliko godina četiri su djelatnika izvršila suicid, a veliki dio njih je na tabletama za smirenje zbog čega su članovi stožera zabrinuti za budućnost Dine.

‘Ljudi su na rubu, ne želimo zlo ni sebi ni drugima, ali šest mjeseci nismo dobili plaće. Igraju se s našim životima, iscrpljeni smo’, kazao je Rifo Kamberović, dopredsjednik sindikata Dine.

U toj posrnuloj kemijskoj industriji se nalazi 900 tona opasnih kemikalija. Zatražili su hitno uklanjanje kemikalija iz pogona te rješenje problema Dine i sudbine radnika.

‘Ne možemo vjerovati koliko je Vlada neozbiljna. Predsjednik Nazdornog odbora se nije želio sastati s potencijalno ozbiljnim kupcem koji je došao s bankovnim garancijama za kupnju tvrtke. Razočarani smo’, kazao je Alfredo Davanza, djelatnik Dine.(dnevnik.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here