Home Vijesti Radno vrijeme kafića i pekara od danas do 24 sata!

Radno vrijeme kafića i pekara od danas do 24 sata!

366
0

Ugostiteljski objekti od večeras od ponoći mogu raditi do 24 sata! To se odnosi na kafiće, pekare, javna okupljanja, rekao je na tiskovnoj konferenciji Stožera ministar Božinović

Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima

Želio bih naglasiti da su javna događanja i okupljanja i dalje ograničena na maksimalno 100 osoba. Smatram bitnim istaknuti to sada pogotovo kad je pred nama europsko prvenstvo u nogometi i kada je počela turistička sezone. Daje se preporuka svim jedinicima lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica.

Što se tiče toga i turističke sezone, danas ministar ima sastanak s regionalnim turističkim zajednicima na kojem će im ukazati na potrebu izbjegavanja masovnih manifestacija tijekom sezone..

Smisao odluka je da se što više toga omogući, da se otvore mogućnosti koje nam trenutna epidemiološka situacija dopušta, ali sve mora biti kontrolirano. Ne zbog toga što to želi stožer, nego kako bismo sačuvali epidemiloški sliku povoljno, kako iz Hrvatske ne bi išle slike masovnog okupljanja kao što je bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica zA STRANE goste. Na tim stvarima ćemo morati inzistirati ne samo zubog zdravstvenih razloga, već zato što imamo preduvjete za dobru turističku sezonu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here