Home Vijesti Rasplet afere Rijekapromet: Obersnel žrtvovao Modrića

Rasplet afere Rijekapromet: Obersnel žrtvovao Modrića

1292
1

Direktor Rijeka prometa Nikola Modrić dao je mandat na raspolaganje gradonačelniku Vojku Obersnelu koji je i predsjednik Skupštine Rijeka prometa. Tako će se završiti sapunica koja je počela kada je Modrić dao izvanredni otkaz Klementu Grpcu, a Grbac je sudskim putem dokazao da direktor nije imao pravo, a zbog čega mu je Rijeka promet morao isplatiti oko pola milijuna kuna i vratiti ga na posao. Obersnel je obećao da će smijeniti Modrića ako više sudske instance potvrde prvostupanjsku presudu. Nakon što je presuda postala pravomoćna, najavio je da će čekati odluku Vrhovnog suda, a u tom vremenu Modrić je ponovno izabran za direktora Rijeka prometa. Kada je i Vrhovni sud potvrdio ispravnost presude Općinskog suda u Rijeci, Obersnel je kazao da će ispuniti dano obećanje, ali Modrić se usprotivio i kazao da ne misli odstupiti. Cijelu tu priču iskoristio je riječki HDZ koji je skupio 11 potpisa i uputio u proceduru za sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 18. kolovoza prijedlog izglasavanja nepovjerenja gradonačelniku Obersnelu. U zadnjih mjesec i pol dana riječ je o glavnoj političkoj temi pa se Modrić očito predomislio i odlučio skratiti Obersnelu muke koje bi gradonačelnik sigurno imao da je išao redovnim putem u smjenu direktora Rijeka prometa.
– Manje-više pitanje smjene Nikole Modrića je riješeno. On je stavio mandat na raspolaganje nadzornom odboru, a postignut je načelni dogovor da se njegova ostavka prihvati, ali tek po usvajanju završnog računa Rijeka prometa za ovu godinu. To znači da bi do kraja prvog kvartala 2009. godine Modrić ostao direktor, a nakon toga će biti izabran netko drugi. Riječ je o logičnom rješenju zbog toga što je Rijeka promet trenutno pred ugovaranjem važnih poslova za realizaciju projekata za čije su financiranje izdane korporativne obveznice, izjavio je Obersnel. On ne smatra da je Modrić loše vodio Rijeka promet, naglasivši da je kao direktor poduzeo loš potez iz domene radnih odnosa, davši izvanredni otkaz Klementu Grpcu.
– Obećao sam da ću poduzeti sankcije protiv Nikole Modrića ako Rijeka promet izgubi spor. Obećanje sam i održao. Ali nitko od mene nije mogao očekivati da tu stvar riješim preko koljena. Postoji procedura koja se mora poštovati i odluka mora biti pravno utemeljena. Modrić je ponudio mandat na raspolaganje, prihvatit ćemo njegovu ostavku, a on će, kako sada stvari stoje, ostati u Rijeka prometu gdje će biti raspoređen sukladno stručnoj spremi, kazao je Obersnel.
Nikola Modrić potvrdio je da je dao mandat na raspolaganje.
– Ne osjećam se uopće krivim zbog odluke koju sam donio prije nekoliko godina. Kao direktor sam se zalagao za poštovanje Pravilnika o radu i Kodeksa etike u poslovanju kojim je regulirano da zaposlenici ne smiju istupati na način da štete tvrtki u kojoj rade. Klement Grbac nije se ponašao u skladu s tim odlukama i zbog toga sam mu uručio izvanredni otkaz o radu. Svi djelatnici Rijeka prometa za mene su uvijek bili jednaki i ni na koji način nisam poduzimao bilo kakve korake u vezi s njihovom političkom pripadnošću. Svaki čovjek ima pravo na politički izbor, ali to u ovom slučaju nije bilo tako. Otkaz Grpcu nije imao nikakve veze s njegovom političkom pripadnošću. Ostat ću u Rijeka prometu do prihvaćanja završnog računa, a nakon toga ću biti raspoređen na drugo radno mjesto u tvrtki u kojoj sam zaposlen od samog početka, poručio je Modrić. (novi list)

1 COMMENT

  1. Nikola Modrić je čovjek koji je 2001.g. zasjeo u stolicu direktora Rijekaprometa, vodeći politiku konstantnog smanjenja parkirnih mjesta u centru grada. Takva nakaradna politika išla je na ruku privatnim podzemnim garažama, a obični građani dobivali su sve manje prostora za parkiranje. Taj čovjek je trebao odavno biti smijenjen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here