Home Vijesti Razgovor ugodni Hrvoja Burića i Joze Kalema (foto)

Razgovor ugodni Hrvoja Burića i Joze Kalema (foto)

3219
1

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Hrvoje Burić i njegov kandidat za zamjenika Marinko Koljanin ovih dana na Korzu skupljaju potpise za svoju kandidaturu i razgovaraju s građanima. Tako su jučer snimljeni u razgovoru s Jozom Kalemom, riječkim tajkunom kojem se na općinskom sudu u Karlovcu sudi zbog prevare teške 46 miljuna kuna. Kalem, poduzetnik blizak i HDZ-u i SDP-u, trgovac naftom i vlasnik brojnih tvrtki u javnosti je poznat i kao prijatelj Slavka Linića, kojeg je 2014. i ugostio na svojoj jahti. Dojučerašnji HDZ-ovac, a danas nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić nedavno je u jednom restoranu u centru Rijeke viđen s druga dva riječka tajkuna – Zoranom Maržićem i Mirkom Pavičićem. Jesu li ova druženja s riječkim tajkunima benigna ili ne pokazat će vrijeme.

(Fotografije je snimio čitatelj mobitelom s veće udaljenosti pa su lošije kvalitete)

 

Previous articleObersnel predstavio predizborni program: Neće obećati autobusni kolodvor?
Next articleGavranović i Bezjak za novo slavlje protiv Intera

1 COMMENT

 1. Budaletina koja nikad nije bio HDZovac, a najmanje i nezavisni, bio je dio lakome, nesposobne, kvarne i bahate HDZove “udbaške” ekipe koja je sudila i presudila (i) Preluku, najatraktivnijoj i najdublje u centralniju EU uvučenoj vali Mediterana. Redom nabrojite stručnjake iz i oko HDZa koji su tamo “vladali”, i to će biti pravi krivci za to ruglo čak i od “buvljaka”, a ne samo od svega ostalog.

  Sad Burićev parner zaziva hitnu i brzu promjenu stanja, što znači da i to treba dobit netko preko žita i mimo pravila. Čemu hinjena žurba i brzina jedino i služi.

  Očito i uvijek i oduvijek blesaviji i neinteligentni Burić, sposoban samo za služenje jednako kvarnim poput sebe, no barem malo inteligentnijim i okretnijim. Što i nije teško, koliko je on sam uistinu u pravom smislu budaletina. Kako rekoh, bio i ostao … Tko ga poznaje ili je išao s njim u školu, znat će i bolje od mene.

  A kad bi tko dohvatio kako je taj njegov “pionirski” faktoring poslovao, imao bi on što objašnjavat. Za naivne: Faktoring je npr. kad npr. škver ili kakav gigant s namjerom ciljano duguje nekom kooperantu podeblje prenapuhanih milijun kuna, ili u pravilu puno više … Pa faktoring firma “otkupi” dug za dvije trećine iznosa ili manje, jer npr. škver – kako rekoh, namjerno i smisleno – oteže s isplatom dok se kooperantu sve ne zgadi ili ne postane neizdrživo. No, kako je i tako račun prenapuhan (u čemu je inače, nevezano za temu, aktualni tajnik HDZa pravi stručnjak), i pola iznosa je mila majka … Onda preko noći škver – jer je vlasnik (naravno, fiktivni) faktoring firme pozicionirani HDZovac i/ili okoHDZovac koji političkim utjecajem, a najčešće i reketom (jer i oni u škveru neumoljivo i neutaživo te susretljivošću financijske policije i porezne uprave nekažnjeno kontinuirano kradu iz njega, a država sve subvencionira, zadužujući ne samo ove nego i nove naraštaje) – plati puni iznos faktoring firmi i svi veseli i berićetni … do iduće prilike.

  Najbolje pitat jednog zalizanog iz te ondasšnje financijskopolicijske, pardon, financijskopolitičke “polasebipolašarcu” mafije (isprika Mafiji, ona barem ima kodeks ponašanja i poneka korektna pravila koja su sveta) koji je sav svoj mladostranački i kasniji radni staž posvetio samo tome, kako to ide … Ako je zaboravio, ima ih dovoljno koji će ga podsjetit kad za to dođe vrijeme. I njega i nju …

  Naravno, kao i uvijek kako mislim(o), kroz javnost, medije i sustav koji će prije ili kasnije profunkcionirat, podjednako i policijski i pravosudni, a zatvorski i tako već funkcionira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here