Home Vijesti Reagiranje nezavisne liste mladih: Mali Lošinj dobio listu koja se ne prodaje

Reagiranje nezavisne liste mladih: Mali Lošinj dobio listu koja se ne prodaje

1551
0

luka-losinj255U redakciju nam je pristoglo reagiranje Nezavisne liste mladih za Mali Lošinj koje objavljujemo u cjelosti:  ‘Nakon što je konačno predstavljena i koalicija koju možemo slobodno nazvati „Kukuriku koalicija u Malom“, i u ovom smo slučaju bili svjedoci pozivanja na glasove mladih. Ono što je nevjerojatno, a i razlog ove reakcije, je da su se i HDZ i SDP usudili pozivati na glasove mladih. Iste te stranke, prva na vlasti lokalno, a druga na vlasti državno, uspjele su mlade ostaviti bez posla i bez budućnosti a maksimalno ih privući na razmišljanje o raseljavanju i to ne samo sa otoka u druge gradove Hrvatske već su mladi danas prisiljeni na iseljavanje u druge zemlje Europske unije. Osim ako je cilj tih dviju stranaka, zajedno sa njihovim koalicijama, da se raseljavanje i nezaposlenost nastavi, ne vidim ništa drugo u pozivanju na glasove mladih osim same drskosti takvih političkih pokušaja.

Zbog vas draga gospodo danas mladi nemaju prosperiteta u ovom gradu, kao i u ovoj državi i takvo ponašanje političkih „velikana“ ćemo zaustaviti. Sa mladima više nećete manipulirati kao što ste radili posljednih godina, pa mogu slobodno reći od samostalnosti do danas.

Zbog toga, ovim putem, pozivam sve kandidate za gradonačelnika Malog Lošinja na sljedećim lokalnim izborima na javno sučeljavanje samnom a na temu mladih, u radio emisiji koju ću osobno financirati ako treba. Želim time pokazati tko misli ozbiljno a tko samo želi kroz svoju predizbornu slatkorječivost dobiti pokoji glas. Osvrnut ću se i na izjavu predsjednika lošinjskog HNS-a koji je kazao da je „Kukuriku“ koalicija “put prema političkom uspjehu, što daje sigurnost, a političkim protivnicima nervozu i nesigurnost”, a na što odgovaram da sigurnost može dati samo vašim kandidaturama ali ne i našim građanima te da mene niste uspjeli preplašiti već dodatno politički „zadovoljiti“ radi otkrivanja političke realnosti našeg otoka posljednjih godina.
Današnja je lokalna politička scena dobila listu koja se ne prodaje i koja ima nešto za reći. Takvih se trebate vi bojati gospodo, zaključuje se u reagiranju koje potpisuje Vedran Morin’, nositelj nezavisne liste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here