Home Vijesti Redovnici pozitivni na testiranje na drogu

Redovnici pozitivni na testiranje na drogu

250
0

Budistički hram u sjevernoj tajlandskoj pokrajini Phetchabun zatvoren je nakon što su redovnici bili pozitivni na testu za droge. Četvorica redovnika koji su živjeli u samostanu bili su pozitivni na metamfetamin te ih je lokalna policija udaljila iz hrama i poslala u kliniku za oporavak.

Šef lokalne policije Boonlert Thintapthai nije objasnio zašto su testovi obavljeni u tom hramu, ali je upozorio da je mjesto bogoslužja sada zatvoreno, stoga stanovnici tog područja ne mogu obavljati ceremonije i odlaziti u hram pokušavajući dobro zaraditi.

U Tajlandu običaj je donositi hranu redovnicima. Međutim, Thintapthai je zajamčio da policijski službenici već koordiniraju, zajedno s lokalnim samostanskim poglavarom okruga Bung Sam Phan, kako bi obnovili prisutnost redovnika u hramu.

Thintapthai je uvjerio da će drugi “zamjenski” redovnici biti poslani kako bi seljanima omogućilo da prakticiraju svoja vjerovanja. O “aferi s drogom” izjasnio se i Ured Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal, navodeći da je Tajland važno raskrižje za trgovinu metamfetaminom koja iz burmanske države Shan ide u Laos. I ne samo to: u zemlji se pilule prodaju po smiješno niskim cijenama (manje od 20 bahta, oko 50 eurocenti).

Previous articleUmjetna inteligencija: Hrvatska prolazi, pobjeđuje Njemačku i ispada u 1/4 finalu
Next articleKonferencija Liste za Rijeku i EFA-e: Obnovljivi izvori energije kao odgovor na europsku ovisnost o ruskim energentima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here