Home Vijesti Regionalni blok zadovoljan rastom biračke podrške u Rijeci i na Kvarneru

Regionalni blok zadovoljan rastom biračke podrške u Rijeci i na Kvarneru

3564
0
14315619_10209136061990972_885102854_o-2
Danko Švorinić, Darijo Vasilić i Srđan Srdoč

Izborni rezultat udruženih regionalnih stranaka 8. izborne jedinice na prijevremenim parlamentarnim izborima najbolji je od uvođenja postojećeg izbornog sustava, ocijenili su danas predstavnici PGS-a, Liste za Rijeku i IDS-a na tiskovnoj konferenciji.

– Koaliciju je ostvarila 15,27 posto veći udjel glasova nego na izborima prije deset mjeseci te postigla rast u svih 19 općina I gradova u kvarnerskom dijelu izborne jedinice, istaknuo je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić koji ističe i načelni dogovor da regionalni blok u istom sastavu nastupi i na idućim lokalnim izborima.

– Pokazalo se da regionalne stranke imaju stalno biračko tijelo za razliku od instant stranaka, a birači su u našem slučaju nagradili kampanju u kojoj nije bilo demagogije i populizma, rekao je Danko Švorinić predsjednik Liste za Rijeku i istaknuo podatak prema kojem su regionalci u postotku u Rijeci narasli za 50 posto u odnosu na posljednje parlamentarne izbore.
– Ponosan sam što su izbori pokazali da se vrijednostima poput građanskog društva, suživota i tolerancije ne može i ne smije trgovati. Pred regionalnom opcijom je budućnost, a mi nastavljamo našim putem za jaku Rijeku i Kvarner.

– Drago mi je što su tijekom kampanje nametnuli temu decentralizacije te što smo jedina alternativa centralističkim opcijama u borbi za naš kraj, izjavio je IDS-ovac Srđan Srdoč koji je na pitanje novinara, znači li ulazak IDS-a u regionalni blok izlazak iz gradske koalicije sa SDP-om, odgovorio kako će riječki IDS-ovci još razgovarati i sa Obersnelom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here