Home Biznis Rekordan promet riječke zračne luke

Rekordan promet riječke zračne luke

2824
1

volpikrkRiječka zračna luka u Omišlju na otoku Krku bilježi ovoga ljeta rekordan promet, javlja Radio Rijeka. No, na Kvarneru su i dalje ogorčeni raspodjelom državnih subvencija za domaće linije.

Kraj je ljeta, no nastavljaju se gužve na terminalu riječke zračne luke. Sada je to moderan prostor s novom opremom, spremnom za šengenski režim letova. Za ljude s Kvarnera posebno je zanimljiv let za London, a onda vezana linija za New York – jer to je već uhodana avioruta naših iseljenika iz ovih krajeva.

Ovih dana je kroz zračnu luku prošao stotisućiti putnik, a do kraja godine bit će ih 160 tisuća. Ohrabruje i to što su aviokompanije prvi put ove godine produžile sezonu letova, zadovoljno ističe direktor aerodroma Tomislav Palalić.

Bilo bi i bolje, kada bi država pravednije sufinancirala domaće letove. U županiji smatraju da je ova zračna luka nepravedno zanemarena u odnosu na turistički promet Kvarnera, pomalo ogorčeno tvrdi primorsko-goranski dožupan Marko Boras Mandić: “Dubrovnik dobiva 170 tisuća kuna po sjedalu, Split skoro 200 tisuća, dok Rijeka ne dobiva ni deset tisuća, dakle niti deset posto od Splita.” No terminali su ipak uređeni i putnici to primjećuju.

U Primorsko-goranskoj županiji smatraju da riječka zračna luka zaslužuje mnogo više jer se od turizma na Kvarneru u državni proračun slijeva znatan novac, koji bi se dijelom morao vratiti na taj aerodrom. Gosti koji dolaze zrakoplovom budućnost su kvarnerskog turizma, pa će stoga županija i dalje inzistirati na razvoju te zračne luke koja mora doseći 500 tisuća putnika godišnje.

Previous articleKuljiš: Od kada se u SDP-u prebrojava po nacionalnom ključu?
Next articleVilibor kao Forrest Gump?

1 COMMENT

  1. dobra vijest ča se prometa tiče; za sufinanciranje niše novega…daje se tamo od kuda manje ide novca u državne kase, jer kao fol nema prometa; poslat sve inspektore u Dalmaciju na tjedan dana pa da vidiš koliko će višestruko para da bude više što PDV-a što poreza i prireza…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here