Home Vijesti Riječanka povjerovala lažnom vojniku iz Sirije i platila mu za preuzimanje ‘paketa...

Riječanka povjerovala lažnom vojniku iz Sirije i platila mu za preuzimanje ‘paketa s milijun eura’!

231
0

U tijeku je kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici I. policijske postaje Rijeka po prijavi 59-godišnje hrvatske državljanke za počinjenje kaznenog djela prijevare.

Riječ je o internet prijevari kojom je spomenuta 59-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 15 tisuća kuna. Naime, ona je tijekom prošlog mjeseca travnja putem jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja joj se predstavila kao vojnik u Siriji, a potom je na njegovu zamolbu/nagovor u dva navrata uplatila mu novac za preuzimanje navodnih paketa u Zagrebu u kojima je novac vrijednosti oko milijun dolara i koje će podijeliti kada on dođe u Hrvatsku!!! Kada je „vojnik“ tražio i dodatne uplate puno veće vrijednosti, Riječanka je posumnjala u prijevaru i događaj prijavila policiji.

Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe tzv. romantičnom prijevarom upozoravamo građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Previous articlePiksi: Nudili su mi i kule i gradove da dođem u Dinamo
Next articleSjeverna Koreja potvrdila prvi slučaj covida, Kim Jong Un pozvao na zatvaranje cijele zemlje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here