Home Najnovije Riječanke deklasirale Polet i plasirale se u Ligu za prvaka

Riječanke deklasirale Polet i plasirale se u Ligu za prvaka

1226
1

Na posljednjem gostovanju prvog dijela prvenstva, Jackpotašice su ostvarile pobjedu najvećim rezultatom do sada. U Karancu su deklasirale domaći Polet rezultatom 0:6. Iako se radi o posljednjeplasiranoj ekipi prvenstva, te se nekako nameće zaključak da je pobjeda bila gotovo zagarantirana, poznato je da takva gostovanja mogu nerijetko donijeti iznenađenje. Tome u prilog govori i činjenica da je Jack Pot tek u 42.minuti, pogotkom Dajane Vrbanić slomio otpor Poletašica te se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

U nastavku se ponavlja scenarij sa gotovo svih gostovanja. Riječanke prebacuju u stupanj više. Izvrsno povezuju i grade igru, stišću obranu Poleta te u 58.minuti Sandra Morožin postiže zgoditak za 2:0. U slijedećih 8 minuta domaća vratarka Dupalo kapitulirala je još dva puta. Najprije je još jednom bila raspoložena Morožin u 64., a samo dvije minute kasnije iz slobodnog udarca prekrasan pogodak postiže Sonja Oštarčević.

Točku na i stavila je Dušanka Juko koja je postigla posljednja dva pogotka za Riječanke, te se time prometnula na prvo mjesto klupske liste strijelkinja.

Ovom pobjedom cure Rijeka Jack Pota je potvrdile su ulazak u ligu za prvaka u koju ulaze kao drugoplasirane, bez obzira na rezultate slijedećeg, 14. kola kojim ujedno i završava prvi dio natjecanja Prve HNLŽ.

Slijedeće kolo, nakon dva gosotvanja, riječke nogometašice na Krimeji dočekuju ekipu Dinama Maksimir, koji je trenutno četvrtoplasirana ekipa prvenstva. (Gordana Hajtić)

Za Jack Pot su igrale:Karnjus (g) (Jerbić’82), Horvat (Korica’75), Makar, Oštarčević, Jurić (c) , Mrakovčić (Kuljanin ’86), Morožin, Zandona (Grković ’84), Perić, Vrbanić (Štokan’66) i Juko

Previous articleIzložba Juraja Plovanića u udruzi Slobodna Država Rijeka
Next articleU Dražicama poginuo 23-godišnjak

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here