Home Sport Riječanke osvojile Maksimir

Riječanke osvojile Maksimir

1063
0

U utakmici osmog kola riječke nogometašice u gostima su svladale zagrebački Dinamo Maksimir. Bio je to gotovo ponovljeni scenarij s prethodnog prvenstvenog gostovanja. Već u sedmoj minuti Jack Pot preko Morožin dolazi u vodstvo i tim se rezultatom, unatoč dominaciji riječkih nogometašica kroz cijelo poluvrijeme, odlazi na odmor. U nastavku ista slika ali nadmoć na terenu Riječanke ne uspijeavaju realizirati. Nakon nekoliko odličnih prilika u 76. minuti Horvat konačno postiže drugi gol i povećava vodstvo. No onda slijedi lagano opuštanje što koriste zagrebačke nogometašice te u 83. minuti Crnković postiže pogodak za 1:2 i time postavlja konačni rezultat utakmice.

Ovo je peta pobjeda u nizu riječkih nogometašica. Četiri su ostvarene u prvenstvenim utakmicama te jedna u Kupu. Naime, u pauzi prvenstva Rijeka Jack Pot u gostima je pobijedio Žnk Tuškani s visokih 0:9 te se plasirao u sijedeći krug natjecanja. Od pet pobjedničkih utakmica, četiri su igrane u gostima.

Nakon 8. kola Rijeka JP na prvenstvenoj ljestvici zauzima treće mjesto iza prvoplasiranog Osijeka, te drugoplasiranog Agrama.

Sljedeću utakmicu Riječanke igraju na domaćem terenu, a u goste im dolazi Žnk Osijek.

Za Rijeka Jack Pot su igrale: Karnjus(g), Horvat, Klarić, Čop, Turkanović (72′ Zandona), Cicijelj, Juko (76′ Konestabo), Jurić(c) (65′ Mrakovčić), Morožin, Valušek (62′ Pavlić), Stipančević

Ostali rezultati 8. Kola:

Marjan – Viktorija 3:2

Pregrada – Agram 1:5

Osijek slobodan

Previous article‘Uhvati film’ – post festum
Next articleMilan Kesić: Milijuni ulupani u blizanac Viševca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here