Home Biznis Riječka kiša i nevera kao brand: Riječanka pokrenula proizvodnju vunenih oblaka Runo

Riječka kiša i nevera kao brand: Riječanka pokrenula proizvodnju vunenih oblaka Runo

660
0

Hana Tudor je naša sugrađanka koja je pokrenula posebnu i kreativnu poslovnu priču, stvorila je brand ukrasnih oblaka koji mogu biti idealni za igraonice, dječje sobe itd.

Kako prenosi Telegram,  ime brenda Runo je nastao jer za izradu oblaka koristi sirovu vunu koju prerađuje od šišanja do završnog proizvoda, što uključuje čišćenje, pranje, raščešljavanje i sve to u više navrata prije nego iz zapetljanog runa ne dobije željenu čistoću sirovine – bijelu mekanu vunu.

Najveći dio vremena oduzima obrada ošišane vune. Kasnije slijedi priprema za rad i bojanje vune, izrada kiše, te njeno pričvršćivanje i ušivanje u bazu oblaka. Najmilije joj je kada je priprema dovršena i sve je spremno za oblikovanje vune u kišni oblak.

“Brend se bavi izradom unikatnih instalacija – oblaka za uređenje interijera, doma ili poslovnog prostora. Oblake izrađujem od vune ovaca koje uzgaja moj tata (OPG Tudor Davor). Ideja je nastala kada mi je sinulo na koje sve načine mogu prikazati kišu: kao pljusak koji nalik tuči udara u vjetrobransko staklo (oponašan brušenim stakalcima s kvarnerskih plaža) ili kišnu zavjesu u kojoj se ne razaznaju kapljice već prolom djeluje kao neprekinute oštre niti (oponašan ravnom žicom). Iako izrađujem i čiste bijele oblake bez kiše, atmosferom rastegnute ciruse, meni su najdraži dramatični i tamni.”

Oblaci se mogu razgledati na Instagram profilu @runo_nuvole. Spremna sam i napraviti proizvod po narudžbi ako naručitelj ili naručiteljica ima ideju koju mogu izvesti ili im se sviđa oblak koji je već udomljen – kaže Hana.

Koja je cijena?

Ovisno o veličini i zahtjevnosti izrade cijene se kreću od 400 do 3000 kuna. Mali oblaci su do 70 centimetara visine, a velike instalacije su visoke do 150 centimetara. Dimenzije pojedinačnih proizvoda također možete vidjeti na Instagram profilu @runo_nuvole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here