Home Najnovije Riječka trovačica: Stojim iza svega, manju kaznu ne tražim

Riječka trovačica: Stojim iza svega, manju kaznu ne tražim

252
0

Kad je odvjetnik Behare Pijanović, riječke trovačice, na današnjem nastavku suđenja u njezinom slučaju predložio psihijatrijsko vještačenje svoje klijentica, ona je vrlo burno reagirala. Uz povike “Za koga?” i “Na osnovu Čega?” Pijanović je jasno dala sutkinji Iki Šarić kako je ubrojiva i kako je ubojstvo počinila te da ne traži manju kaznu, jer stoji iza onog što je napravila. Sutkinja Šarić uzalud joj je pokušala dati do znanja kako joj vještačenje zapravo može samo pomoći, no Pijanović je tu mogućnost odbacila.

Sutkinja Šarić na suđenju je pročitala i dva pisma Pijanović, upućena njezinoj socijalnoj radnici, 28-godišnjoj Valentini Franić, do koje ona nikad nisu stigla. Osim prijetnji kako će je sanjati ako joj obitelj ostane zakinuta s njezine strane nakon svega, Pijanović ju je i pošteno izvrijeđala, rekavši kako služi vragu te kako je zalutala u svoju profesiju. “Ako te zanima kakva sam kuja, dođi na suđenje pa ćemo vidjeti tko je veća kuja od nas dvije”, napisala je u pismu Pijanović.

Svjedočila je i jedna prijateljica optužene Pijanović, koja je kazala kako je kobne večeri Pijanović došla do nje s ruksakom na leđima, sva uplakana i uplašena. Svjedokinja je dodala kako joj je Pijanović rekla da se došla oprostiti jer je 81-godišnjeg Crljenicu ubila tabletama te kako se namjerava predati policiji.

Valter Stemberga, sudski vještak, svjedočio je kako je Crljenica umro od trovanja lijekovima, polaganom smrti i u nesvijesti ali je dodao kako mu se život mogao spasiti da je na vrijeme pozvana pomoć. (Index.hr)

Previous articleRiječki DJ-i na kalendaru
Next articleRijeka pobijedila toaletni Dinamo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here