Vijesti

Riječki HDZ-ovci na braniku gradske demokracije

Riječki HDZ-ovci na braniku gradske demokracije

Politička kriza u riječkome Gradskom vijeću nastala je zbog nemogućnosti vladajućih da pokažu većinu, a gradonačelnik kupuje vijećnike od sjednice do sjednice”, rekao je danas HDZ-ov vijećnik Josip Ostrogović, a prenosi Radio Rijeka.

Interesna koalicija okupljena oko gradonačelnika je sve nezasitnija, postalo je preteško kupovati vijećnike za stalno te ih gradonačelnik kupuje od sjednice do sjednice, tvrde u HDZ-u i dodaju da ne pristaju na daljnja zaduživanja grada.

Andreja Poropata ocjenjuju nesposobnim za vođenje Gradskoga vijeća, a da bi se razriješila kriza, pozivaju na nove izbore. Vijećnici i gradonačelnik trebaju podnijeti ostavke jer je kohabitacija postala nemoguća zbog političke trgovine Vojka Obersnela. U takvim je okolnostima legitimna borba protiv zaduživanja i rušenje kvoruma, rekao je Josip Ostrogović.

“U Rijeku je došla demokracija. Sjednice Gradskoga vijeća više nisu samo puko dizanje ruku, onako kako gazda Obersnel kaže. Stvara se jedna kritična masa koja više ne želi živjeti pod čizmom Vojka Obersnela i njegovih jataka. Dolaze novi, neokaljani ljudi, koji ne žive od Obersnelovih naknada ili Obersnelovih članstava u raznim vijećima. Tu nije samo riječ o riječkome HDZ-u, nego i o kolegama iz oporbe koji su se isto tako mogli prodati SDP-u, kao što se prodao HNS ili kako se prodala Lista za Rijeku. Stoga zahvaljujem cijeloj oporbi što zajedno s nama vode borbu za demokraciju u Rijeci”, poručuje Ostrogović

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.