Home Vijesti Riječki internist Luka Zaputović oslobođen optužbi za primanje mita

Riječki internist Luka Zaputović oslobođen optužbi za primanje mita

1269
1

Riječkog internista Luku Zaputovića danas je Županijski sud u Rijeci nepravomoćno oslobodio optužbe za primanje mita. Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Đurđe Jovanić u presudi je ocijenilo da su iskazi svjedoka bili proturječni te da se na temelju njih ne može utvrditi da je Zaputović primio mito.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala teretio je Luku Zaputovića da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci od supruge jednog pacijenta u studenome 2005. primio 150 eura za primanje na odjel.

Kazneni postupak protiv Luke Zaputovića pokrenut je u veljači 2007., za vrijeme istrage o primanju mita riječkoga kardiokirurga Ognjena Šimića. Odlukom Izvanraspravnoga vijeća Županijskoga suda u Rijeci u studenom te godine nepravomoćno je prekinut kazneni postupak protiv Zaputovića na temelju njegovih prigovora i prigovora njegovih branitelja. Oni su tvrdili da je optužnica neosnovana, no Vrhovni je sud ukinuo tu odluku na temelju žalbe USKOK-a te je naredio da se pokrene glavna rasprava. (hina; foto: glas istre)

Previous articlePolančec obećao 11 brodova za domaća brodogradilišta
Next articleSljedeći test ‘bijelih’ – Domžale

1 COMMENT

  1. eto kako, nepravomoćno, završavaju “spektakli” vrijedni 150 eura: čovjeka koji je cijelu karijeru izgradio na pružanju pomoći bližnjemu svome, koji je uz to i predavač na faksu, dakle povjerena mu je izobrazba mladih kolega u koju se neizostavno uključuje i medicinska etika i deontologija, dakle taj je čovjek za “visokih” 150 eura stavio na kocku i karijeru i ugled, izložio, hvala naravno i glasilima koji su to višekratno obznanili. Dobro, jel sam to ja izvanzemaljac, ili su stvarno i izvjestitelji i USKOK toliko kratkovidni da u tom nedokazanom “zlodjelu” vide izliku da troše naše vrijeme, zlorabe naš zdravi razum i troše naš novac? Zar je to vrhunac kriminala u nas? Tko će čovjeku vratiti (a i njegovoj obitelji) obraz…Reče jednom ministar trećega rajha: višekratno ponovljena neistina postaje istina….Iluzorno je, naravno očekivati javnu ispriku izvjestitelja i USKOKA, da ne govorim o ev. pravnim posljedicama, ukoliko se ta “nepravomoćnost” pretvori u stabilno stanje…. Jadno li smo društvo uz takve radnje.

    Dr Brumini Diego, onkolog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here