Home Vijesti Riječki mjesni izbori: HDZ s najviše samostalnih lista, HSU koalira i sa...

Riječki mjesni izbori: HDZ s najviše samostalnih lista, HSU koalira i sa SDP-om i HDZ-om, Lista za Rijeku izlazi u 14 mjesnih odbora

266
0

Pred Riječanima su mjesni izbori koji će za 34 riječka mjesna odbora biti održani 12. ožujka. Prema upravo objavljenim kandidacijskim listama, najviše nositelja lista ima HDZ, ukupno 32, što je još jedna potvrda da je HDZ pojedinačno najjača i najorganiziranija stranka u Rijeci. Najjači koalicijski potencijal još uvijek ima SDP koji će imati 30 nositelja, a na ovim izborima na nekim mjestima koalira s PGS-om i HSU-om.

Upravo su HSU-ovci raritetni slučaj ovih izbora. Imaju ukupno 17 nositelja te koalicijske liste i sa SDP-om i sa HDZ-om. PGS ima ukupno 25 nositelja, a izlazi koalicijski u još dva mjesna odbora sa SDP-om. Lista za Rijeku je istaknula 13 nositelja i izlazi na izbore u 14 mjesnih odbora, na 3 mjesta sa zajedničkom listom s Kvarnerskom inicijativom. Slijede kombinacije u kojima zajednički izlaze Možemo, Akcija mladih i Unija Kvarnera. Ukupno ih je 13, a na po 2 mjesna odbora će Akcija mladih i Možemo izaći samostalno. Na izbore će izaći i 16 nezavisnih lista.

Najveća gužva biti će na Kozali gdje je istaknuo 9 kandidacijskih lista, a najmanja na Svetom Kuzmu gdje su samo dvije.

Kandidacijske liste možete provjeriti ovdje.

Previous articlePreko 30% riječkih vozača zaustavljenih od strane policije bili su u prekršaju
Next articleTikToker se zaručio s krpnenom lutkom i najavio: “Trudna je, čekamo treće dijete”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here