Home Vijesti VIDEO: Riječki regionalisti ujedinjeni iza Muzura

VIDEO: Riječki regionalisti ujedinjeni iza Muzura

1581
1
EJ2a
Darijo Vasilić, Nikica Gabrić, Amir Muzur i Danko Švorinić

U Rijeci je danas predstavljen sporazum o zajedničkom kandidatu PGS-a i Liste za Rijeku na listi za EU izbore Partnerstva hrvatskog centra. Biti će to Amir Muzur za kojeg je nositelj liste prof. dr. Nikica Gabrić ustvrdio kako će se zbog znanja četiri jezika, izrazito visoke naobrazbe i širokog polja interesa u Europskom parlamentu snalaziti kao riba u vodi.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić je objasnio kako su se PGS i Lista za Rijeku odlučili za zajedničkog kandidata kako bi sve regionalističke glasove koncentrirali prema jednoj osobi i na taj način mu povećali izglede za izbor na mjesto europskog parlamentarca po kriteriju najvećeg broja preferencijalnih glasova. Švorinić je svjestan da ova lista neće biti prvi izbor onih koji i dalje biraju isključivo po ideološkom obrascu ali je uvjeren da će ju zaokružiti oni koji traže listu s najkvalitetnijim ljudima i najkvalitetnijeg zastupnika koji može zastupati interese Rijeke i regije u EU.
– Takvi birači 25. svibnja imaju relativno jednostavan posao jer je lista Partnerstva hrvatskog centra uistinu najkvalitetnija, a Muzur ne samo najkvalitetniji kandidat nego i jedini koji ima realnu šansu za prolaz iz Riječke regije, zaključuje Švorinić.

Bude li izabran, Muzur će u EU parlamentu pristupiti grupaciji zastupnika okupljenih oko European Free Alliancea, organizacije koja okuplja independističke, autonomističke i regionalističke EU političke stranke čija je članica Lista za Rijeku i koja je u dosadašnjem sazivu imala 7 europarlamentaraca.

EJ3a
nositelj liste NF – HSLS – PGS – RI – prof dr Nikica Gabrić

Predsjednik PGS-a Dario Vasilić ističe da se u izbori za EU parlament itekako važni zbog činjenice da se o čak 70 posto normativnog okvira naše države odlučuje upravo u Bruxellesu.
– Zbog toga je bitno da građani izađu na te izbore i izaberu najkvalitetnije kandidate, istaknuo je Vasilić koji je posebno zadovoljan zbog činjenice da će savez PGS-a i Liste za Rijeku donijeti veliku priliku da ova regija dobije svog europarlamentarca.
Čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić istaknuo je kako je ponosan zbog zrelosti koalicijskih partnera Liste za Rijeku i PGS-a oko odabira zajedničkog ovako kvalitetnog kandidata za Europski parlament.
– Rijeka i regija su u glavnom fokusu interesa Nacionalnog foruma i dobro jeda imaju priliku dobiti čovjeka koji će se boriti za njihove interese tamo gdje se donose najvažnije odluke, a to je danas u Bruxellesu. Gabrić je istaknuo i kvalitetu kandidata cijele koalicijske liste na kojoj se nalaze dva sveučilišna profesora, docent, tri inženjera, ekonomistica i povjesničarka umjetnosti, tri uspješna poduzetnika i uspješna premijerka.
Zajednički kandidat PGS-a i Liste za Rijeku za europarlamentarca Amir Muzur istaknuo je kako je Hrvatska u EU nažalost ušla nespremna što sada dolazi na naplatu budući da je vidljivo kako nećemo iskoristiti prednosti članstva poput sredstava iz EU fondova.
– Takvo je stanje moguće ispraviti uz puno rada i stručne ljude na pravim mjestima. Ti ljudi bi se prvenstveno trebali fokusirati na interese zemlje iz kojih dolaze, a ne na stranačke interese čega je do sada nažalost bilo. Drago mi je da je na ovim izborima došlo do savezništva dvije najveće regionalne stranke ovog područja za što se dugo zalažem i ocjenjujem to velikim napretkom i prilikom da ova regija dobije svog eurozastupnika, zaključio je.

1 COMMENT

  1. Veseli suradnja PGS-a i Liste, još ako je cilj doći do vlasti u Rijeci i PGŽ, to bolje, jer već je i previše postojeće vlasti SDP-a, koji su direktno odgovorni za sadašnje stanje u Rijeci i PGŽ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here