Home Sport Rijeka danas protiv Chieva

Rijeka danas protiv Chieva

1196
0

Nogometaši »Rijeke« danas (15 sati) u Desenzanu del Gardi nadomak Verone igraju prijateljski susret protiv talijanskoga prvoligaša »Chieva«, što će u prvom redu poslužiti kao provjera trenutačnog stanja duha i tijela momčadi koja je poslije katastrofalnoga otvaranja sezone prvenstvenu stanku dočekala na drugom mjestu.
– Utakmica protiv »Chieva« nije nam toliko bitna, ali će biti dobar test da vidimo jesmo li napredovali na taktičkom i fizičkom planu. Jedno je sigurno, bit ćemo umorni s obzirom na to da smo tijekom trodnevnih krčkih mini-priprema zaista naporno radili.

Dakle, utakmica protiv »Chieva« u prvom je redu provjera naših trenutnih mogućnosti pred puno važniju prvenstvenu utakmicu protiv »Cibalije« – kaže branič »bijelih« Fausto Budicin, jedan od najkonstantnijih pojedinaca riječkoga prvoligaša na otvaranju sezone.

– Pojedinačni učinak nije toliko bitan, rezultat je najvažniji, a mi ga poslije nešto lošijega otvaranja sezone napokon imamo – ističe Budicin. – Činjenica je da smo u posljednjem susretu protiv »Slaven Belupa« imali puno sreće, ali sreću katkad treba izazvati. Protiv Koprivničanaca smo na kraju ostvarili povoljan rezultat, ali svjesni smo da ne možemo dvije utakmice za redom sretno pobijediti. U idućoj utakmici protiv »Cibalije« morat ćemo biti puno bolji da bismo nastavili seriju pozitivnih rezultata. Doduše, teško je preko noći stvoriti igru, pogotovo ako se uzme u obzir da smo u novu sezonu ušli s petnaestoricom novih igrača.

Budicin je na svojoj koži najbolje mogao osjetiti posljedice drastičnih promjena u igračkom kadru riječkoga prvoligaša, dio je uže obrane koja je potpuno promijenila izgled.

– Osim mene, obrana »Rijeke« sastavljena je redom od novih igrača – kaže Budicin. – Da stvar bude bolja, poslije Miladinove ozljede u drugome kolu opet smo bili prisiljeni na promjene. Nije lako sve to ukomponirati, a uža obrana mora biti najuigraniji dio momčadi. Ljubović je iskoristio svoju priliku, Cerić dolazi na svoje nakon što dolaskom na Kantridu nije bio optimalno tjelesno pripremljen. Uostalom, trebalo mu je vremena da se adaptira na novu sredinu.

S obzirom na blijeda izdanja »bijelih« na otvaranju sezone i preobražaj riječkih nogometaša u posljednja četiri kola, ambicije »bijelih« rastu iz kola u kolo, ali nisu naglašene kao prijašnjih godina.

– Istina je, mi igrači osjećamo puno manji pritisak nego prijašnjih zenona – ističe Budicin. – Međutim, za »Rijeku« je dobro poznato da iz kola u kolo u svakoj utamici ide na pobjedu. To ne znači da ćemo obećavati visoka mjesta, jednostavno razmišljamo od utakmice do utakmice. Uostalom, moje je mišljenje da od ove momčadi tek iduće sezone treba očekivati prave stvari. Naravno, pod uvjetom da momčad ostane na okupu, a ne da u novu sezonu kreće s dvadeset novih igrača. »Slaven Belupo« je po tom pitanju napravio sjajan posao, Koprivničanci rade već četiri ili pet godina po istom programu. Trebali bismo se ugledati na njih po tom pitanju. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here