Home Mozaik Rijeka neće zaboraviti Robija Paulića

Rijeka neće zaboraviti Robija Paulića

1226
0

Glazbena Rijeka preksinoć je odala počast Robertu Pauliću, nedavno preminulom prijatelju i kolegi glazbeniku, i to onako kako najbolje zna – energičnom i emotivnom svirkom u prepunoj Stereo dvorani. Mnogi su preksinoć svirali za Robija, od My Buddy Moosea, Metrobolika, Quasarra, Urbana&4, preko Nene Belana i Fiumensa do Morsa kojem se pridružio i Vlado Simčić Vava, obje postave Parafa i Sinteze, a glazbenika je mnogo bilo i u publici.
– Bilo mi je stvarno teško, gdje god da sam pogledala vidjela sam prazninu, posebice mi je bilo teško kad je na stage izašao Metrobolik. No, s druge strane bilo je lijepo vidjeti koliko se ljudi odazvalo koncertu, i u publici gdje su bili brojni Robijevi prijatelji i među izvođačima koji su svirali. Sve to znači da je Robi ostavio neizbrisiv trag i voljela bih da ga i dalje pamte jer je on to zaslužio, kazala nam je Robijeva supruga Anamarija Paulić i dodala da će i portal RiRock.com nastaviti s radom jer je to Robijeva ostavština gdje je pretočio ljubav prema glazbi i novinarstvu.
Iako uopće nije bilo važno ni kad, ni kako, ni tko svira, posebno je bio dirljiv trenutak kad su se na stage popeli Ana Kabalin, Dejan Adamović Deva, Ljubo Silić i Vlado Kariolić, odnosno Metrobolik u kojem je kao autor tekstova i glazbe te kao gitarist djelovao Robert Paulić
–Svirali smo za Robija i baš sve je bilo onako kako je trebalo biti, i emotivno, i humano. Bilo nam je teško prije svirke, bili smo nervozni jer nismo znali kako ćemo osjećati kad se popnemo na stage bez njega. Uoči koncerta razgovarali smo želimo li da nam se netko pridruži i odsvira još jednu gitaru, ali svi smo se složili da ne želimo da Robija itko zamijeni. Isprva je bilo čudno, no kad smo izašli na pozornicu, opustili smo se, vidjeli smo sve te drage ljude u publici, Robijeve prijatelje i kolege, i ponijela nas je ta atmosfera, kazala nam je još uvijek pod dojmom Ana Kabalin i dodala da joj je drago što se u akciju uključio i Grad Rijeka te otkupio fotografije Carmele i Zorana Žmirića. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here