Home Sport Rijeka na jedan dan postaje i prijestolnica ekstremnog sporta

Rijeka na jedan dan postaje i prijestolnica ekstremnog sporta

658
0

Challenge Tour 2020. nastavlja se 11. srpnja u skate parku na Krnjevu, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Nakon što su u Zagrebu dokazali kako odgovorno, a opet bez ustručavanja od izvođenja trikova koji oduzimaju dah, mogu sudjelovati u prvoklasnom natjecanju, najbolji hrvatski ekstremni sportaši ovoga vikenda sele u Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Naime, 11. srpnja se na Kvarneru održava posljednja etapa Challenge Toura 2020. uoči 21. Pannonian Challengea, stoga će Rijeka uz pomoć BMX Freestyle, Skate i Inline natjecanja u skate parku na Krnjevu na jedan dan postati i prijestolnica ekstremnog sporta.

Luka različitosti na kotačima

Prepoznatljivi osječki spoj urbane kulture, ekstremnog sporta i dobre zabave tako će se savršeno uklopiti u bogat program kulturno-umjetničkih događaja projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, jer grad koji teče i inače njeguje taj alternativni lifestyle. BMX, skate i role će luku različitosti postaviti na kotače i priuštiti joj nezaboravnu, cjelodnevnu vožnju, dok će sportsko-akrobatske izvedbe svih vozača izravno nadopuniti i program obližnjeg Europskog kvarta kulture na Kantridi.

Riječki skate park na Krnjevu će, uz obavezno poštivanje propisanih mjera epidemiološke zaštite, svim domaćim vozačima omogućiti zagrijavanje za 21. Pannonian Challenge, koji od 12. do 16. kolovoza u Osijek dovodi najbolje europske ekstremne sportaše. Dodatne motivacije nipošto neće nedostajati, jer uz poklone sponzora, pobjednik svake discipline će zavrijediti nagradu od 1000 kuna, drugoplasirani će dobiti 500 kuna, a trećeplasirani 300 kuna. Vozači će si čestitke naravno dijeliti rukovanjem laktovima i s maskama na licima, a dok su “dopušteni” zračni high fiveovi i fistbumpovi s ranije dezinficiranim rukama, tradicionalnog pljeska zasigurno neće nedostajati. U subotu, s početkom u 10 sati, kada se očekuju prijave vozača, svoje instrumente će početi zagrijavati i mladi DJ Antonio Podnar, čija će playlista poslužiti za zagrijavanje i nabrijavanje vozača BMX-a, skatea i rola, koji će u Europsku prijestolnicu kulture doći iz cijele Hrvatske.

Format natjecanja i follow-up u Varaždinu

Treba ponoviti kako će dvije jednominutne vožnje bit će osigurane svim BMX Freestyle vozačima, koji će biti podijeljeni u 4 skupine, dok će skateri i roleri nastupiti u formatu Jam sessiona. Broj sudionika po svakoj disciplini je ograničen na 24 vozača, ali se svi zainteresirani još mogu registrirati za nastup na Krnjevu, i to besplatno preko web stranice Pannonian Challengea ili na licu mjesta za 70 kuna.
Nakon Rijeke i dugo iščekivanog 21. izdanja jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta u Osijeku, Challenge Tour se naknadno nastavlja 29. kolovoza, kada će u sklopu Špancirfesta zapaliti varaždinsku publiku. Stay tuned!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here