Najnovije

RIJEKATEKSTIL za borbu protiv ŠOTE angažirao marketinšku agenciju!

RIJEKATEKSTIL za borbu protiv ŠOTE angažirao marketinšku agenciju!

Opsada poslovnog prostora u Ulici Ante Starčevića 2, u kojem već 13 dana borave supružnici Šota, kao i optužbe javnosti koje su se tim povodom sručile na vlasnika Rijekatekstila Mirka Pavičića, natjerale su ‘kralja Korza’ na angažiranje marketinške agencije Conex u vlasništvu Borisa Lešića. Riječke redakcije su jučer dobile promo uradak kojim Pavičić uz pomoć marketinške agencije pokušava pokrenuti kontraofenzivu. Cilj promo materijala, međutim, nije popravljanje imagea Mirka Pavičića i Rijekatekstila, nego isključivo denuncijacija Slavice Šota, koju se optužuje za iznošenje neistina, kršenje zakona i veću količinu nekretnina u njenom vlasništvu. Istovremeno nam se nekoliko novinara zaposlenih po riječkim redakcijama požalilo na velike pritiske urednika kojima se od njih zahtijeva objava informacija koje dolaze iz Conexove PR-kuhinje.

U Rijekatekstilu tvrde kako ‘gospođa Slavica Šota činom samovlasti i dalje nelegalno onemogućava Rijekatekstil-Domus u obavljanju registrirane djelatnosti, a u svojim medijskim istupima u javnost iznosi nevjerojatnu količinu neistina i konstrukcija.’

‘Prisiljeni smo javno reagirati i još jednom istaknuti sve relevantne činjenice koje se odnose na ovaj slučaj. Šteta koju gđa Slavica Šota čini svojim konstrukcijama tvrtki Rijekatekstil-Domus i svim zaposlenicima je velika, pa vas molim da detaljno provjerite činjenice u ovom slučaju.’, stoji u obraloženju materijala koji smo dobili na redakcijskom e-mailu.

Rijekatekstil u materijalima uz priloženu dokumentaciju ponavlja argumentaciju prema kojoj je ta tvrtka legalni posjednik i zakupnik prostora u ulici Ante Starčevića br.2, a svoje pravo temelji na ugovoru o višegodišnjem zakupu koji je sklopio s suvlasnicima prostora, Anitom i Primožem Kopajtič iz Slovenije, kao i pok. Davorinom Kopajtićem, odnosno njegovim nasljednicima. U materijalima se tvrdi kako je Šota u prostor ušla nasilno praćena naoružanim zaštitarima te da je tom prilikom jedna djelatnica Rijekatekstila zadobila ozljede lica.


Sadržaj materijala koji je danas iz Rijektatekstilove PR-agencije dostavljen riječkim redakcijama i novinarima

Međutim, najveći dio denuncijantskog uratka posvećen je analizi imovine obitelji Šota, koja je detaljno uslikana uz popratne vlasničke listove za svaku nekretninu u Šotinom vlasništvu. ‘Obitelj Šota godinama posluje u sektoru trgovine i usluga. Da im u životu baš ništa ne fali, a posao dobro ide govori činjenica da su proteklih godina postali vlasnici velikog broja skupih poslovnih prostora u Rijeci, kao i vrijednih obiteljskih nekretnina. Zanimljiva je i činjenica da je sve poslovne prostore koje je kupila posljednjih godina, Slavica Šota kupila kao rezultat procesa denacionalizacije, a ne slobodno, na tržištu nekretnina, sve zahvaljujući pristupu pouzdanom izvoru informacija, koje je dobila prije svih drugih.’, ističu u Rijekatekstilu.

Šota: Nisam željela završiti siromašna kao Slavko Linić

Iz tabora Šota uzvraćaju kako nemaju što skrivati.
– Ponosna sam na stečenu imovinu, nisam si željela dopustiti da završim siromašna i prazne imovinske kartice poput Slavka Linića. Na poreznoj sam dva puta dokazivala porijeklo imovine i to ne od zakonskog roka, tj. 2005., godine nego samoinicijativno od 1981. do danas. Ovim povodom pozivam i Mirka Pavičića da i on dokaže porijeklo svoje imovine i to barem od 1991. godine.

Što se tiče ostalih navoda iz Rijekatekstil/Conexovog materijala, Šota tvrdi da vrvi neistinama zbog kojih će danas ovlastiti svog odvjetnika da pokrene odgovarajuće postupke.

– Koliko su loše odradili posao svjedoči i činjenica da su greškom umjesto moje uslikali susjedovu kuću. Mogli su uštediti novce pa fotografije zatražiti od mene, ističe Šota koja će od Conexa zatražiti troškovnik kako bi od iste marketinške agencije naručila analizu Pavičićeve pokretne i nepokretne imovine. (S. Perinić)

Midas

View Comments (10)

10 Comments

 1. Anticancer

  December 5, 2012 at 01:05

  … “Ovim povodom pozivam i Mirka Pavičića da i on dokaže porijeklo svoje imovine i to barem od 1991. godine.”…
  Pridružujem se pozivu hrabre Gopođe, otkud (do devedesetih komercijalistu) toliko imovina? Kako je taj novac stečen ? On bi to morao dokazati, teret dokazivanja je na njega. Bilo bi puno posla za institucije, ali bi se i puno novaca “vratilo” u proračun.

 2. Pravda

  December 5, 2012 at 04:24

  Treba sve trgovine od njega bojkotirati!

 3. pese kan

  December 5, 2012 at 09:19

  Svornicu dajte organizirajte prosvijete protiv te bande, dajte nas vise mobilizirajte!!

  To sta ta banda komunisticka radi u kombinaciji sa Pavicicem je primjer svega sta je trulo u nasm gradu.

  DAJTE VISE DA SE STANE TOME NA KRAJ!!

 4. pese kan

  December 5, 2012 at 09:21

  Organizirajte prosvijede dajte da se toj komunistickoj bandi stane jednom na kraj!!

 5. DD

  December 5, 2012 at 09:27

  stvarno niski i jadni udarci Borisa Lešića, treba ostati koji put i čovjek i odbiti novac. Crna je ovo mrlja u povijesti Conexa.

 6. bubamarica

  December 5, 2012 at 11:31

  MISLIM DA JE U POTPUNOSTI JASNO DA BROD “KRALJA” KORZA POMALO ALI SIGURNO TONE!
  To se vidi iz pokušaja skretanja pozornosti javnosti na imovinsko stanje obitelji Šota.
  Gospoda bi trebali objasniti činjenicu da su p.prostor u A.Starčevića vratili gradu kao i p.prostor “Max Mare”,a istovremeno se bore za privatni .
  Čudni su puti Pavičićevi -čas vraća p.prostore zbog nemogučnosti plaćanja i slabog poslovanja,a onda kao feniks uzme “MAGMU” i dugove bivšeg ministra gospodarstva Fižulića! Koji su to likovi ?????

 7. DŽOLE

  December 5, 2012 at 11:38

  BOJKOT ! Postaviti na svakoj pavičićevom dućanu natpis PAVIČIĆ – kao znak za ne ulazak u taj dućan !

 8. bubamarica

  December 5, 2012 at 12:54

  Novi list ni glasa da pusti . Da li je tajna u tome što su u udruzi dipl.pravnik Albert Faggian,Veljko Miškulin(predsjednik),a i ne manje važan močni odvjetnik Zoran Vukić ???? Pitam se da li je još uvijek podpredsjednik te udruge Robert Ježić s obzirom da je jedan od kriterija ulazak u udrugu “časnost kandidata”

 9. che

  December 5, 2012 at 15:57

  Oni ne vraćaju gradske poslovne prostore,zapamtite.Čekaju zamjenu za Teatro Fenice.Priča je slijedeća: Najam Max Mare bio je 14.000 Eura mjesečno,a oni u dogovoru s gradom otkazali prostor(čitaj Marković) da bi se na novoj licitaciji postavili uvjeti kakve jedino mogu zadovoljiti oni ali pod drugom firmom.I tako dobili prostor po početnoj cijeni,jer su jedini mogli zadovoljiti takve uvjete,1.400 Eura mjesečno,bez da su izlazili iz prostora,samo su stavili novi natpis.Direktan gubitak za proračun grada Rijeke je 12.600 Eura mjesečno,ili 151.200 Eura godišnje ili preko milijun kuna,dovoljnoi za jedan novi vrtič ili sl.godišnje???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  Kada tu dodamo prostor VIP-a na Korzu ,koji već više od godine zjapi prazan,a Vip je plaćao cca 100.000,00 kn,eto gdje cure novci iz proračuna.
  A naš Vojko kaže da on nema veze s tim,?????????????????
  A bez njega se ne može naručiti niti toaletni papir ????????????????????????’
  Izbori su brzo,bilo tko samo ne oni.
  <Bandu treba skinuti

 10. tprsm

  December 10, 2012 at 21:48

  WikiSlavica rasturiti će vas kao male bebe pohlepni mamlazi, konačno ste našli ki će vas poslat u pržun, Riječani si na noge i ne dajte da vam diraju WikiSlavicu.
  Za ove iz Conexa, deontologija vase struke ne prihvaća publikaciju lažnih podataka, i ne možete se braniti da su vam podatci dani od strane klijenta, zakonski vi ih morate provjerit prije publikacije. Vjerojatno ste toliko mali i gladni posla da prihvaćate i PR najgore bagre. Bravo, sigurno za 2013 PR Awards biti će vaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije

More in Najnovije

Korodiranje limova dodatno poskupilo obnovu broda Galeb

spApril 16, 2019

Od danas opet skuplje gorivo!

spApril 15, 2019

‘Zašto Rijeka ima najgore organiziran maraton?’

spApril 14, 2019

Needcompany: Svjetska kazališna atrakcija sutra u Zajcu

spMarch 23, 2019

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

spMarch 19, 2019

Armada navijala u Zaprešiću ali uz uvrede Miškoviću

spFebruary 10, 2019

The Most Frequant Problems With Business Impair Store Disclosed

vinkoJanuary 26, 2019

OMNIA: Sinergija znanja, kreativnosti i tehnologije

spJanuary 25, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.