Home Mozaik Rina napisala pjesmu o Mrkvinih 20 i nešto cm

Rina napisala pjesmu o Mrkvinih 20 i nešto cm

1414
0

Pokisle i depresivne stanare Big Brother je iznenadio dnevnim zadatkom koji ih je oduševio. Svatko je bio zadužen napisati jednu pjesmu o svom omiljenom stanaru. Rina i Ivan M., koji su danas dobili službene nadimke – Ljubić i Ljubica – svojim su domišljatim stihovima kod stanara izazvali provalu smijeha. Prva je nastupila Rina sa svojom pjesmom prikladnog naziva ‘Nisam ni slutila da ćeš doći ti, Mali Dvadeset i Plus Žuti’.

Cijela je pjesma posvećena njihovoj ljubavi, a kao lajtmotive izdvajamo stihove: ‘Ni zadržati te nisam htjela, a sada bi za tebe ubila’ te ‘Dopusti mi da ti budem muza, jer jako mi se sviđa tvoja guza’. Rina bi svakako trebala razmisliti o uglazbljivanju ove vrhunske rime.

Ljubić, koji je uslijedio odmah poslije nje, trudio se svojoj pjesmi dati dozu cinizma, tako da je tema pjesme Rinino poigravanje s njim. Putem pjesme Ljubić uzvraća udarac – u pjesmi je i on igrač velikog kalibra.

Pjesma mu nosi naziv: ‘Obrađivanje Žutokljunca iliti grickanje Mrkvice’. Obrađuje teme poput Rininog upucavanja drugim frajerima: ‘Dani prolaze spori, a njoj svaki muškarac godi’ ili ‘Od jednog do drugog klizila je kao glečer, i tako svaku večer!’ do tuge za njenim odlaskom iz kuće: ‘Napustila je kućicu i tko će sada grickati Ivanovu Mrkvicu?’

Iako je svaki komentar bio suvišan, Rina je prozborila: ‘Ajme, Kriste!’

Spareni su stanari, naravno, pisali panegirike jedan drugome. Monika je malo preozbiljno shvatila zadatak, pa je Marku napisala vrlo ozbiljnu ljubavno – misaonu pjesmu sa stihovima poput: ‘Veliki su ljudi poput tebe Marko’, a on joj je uzvratio sličnom. Njegova je ipak imala minimalnu dozu humora, na što je Monika i proplakala od smijeha.

Od ostalih bismo stanara izdvojili ingenioznog poetu Ivana Lehockog i njegove rime posvećene Orneli: ‘Svaki dan od šest do sedam ti si budna, napravi papa test, jer možda si trudna.’ i ‘Neki misle da si muško! Misli li Lokin Duško?’, da bi pjesmu završio pozivom na Facebook ‘Stavi me na Face (fejs), da zaključimo case (kejs)!’

Mira od smijanja nije mogla doći do zraka, a kad je bio njen red za nastup, došla je s papirićem na kojem je pisalo: ‘Nemam inspiracije, zbog trenutne nominacije!’ na što su svi stanari pukli od smijeha. (tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here