Home Vijesti Risnjak ulaganjima 2,6 milijuna kuna postaje važna turistička destinacija

Risnjak ulaganjima 2,6 milijuna kuna postaje važna turistička destinacija

847
0

“Ulaganjima u nove posjetiteljske centre u vrijednosti od 2,6 milijuna kuna Nacionalni park Risnjak će osigurati prihvat većeg broja turista i važno mjesto među turističkim destinacijama”, izjavio je prilikom jučerašnjeg posjeta parku, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep.

Obišao je radove na rekonstrukciji dva objekta u selima Razloge i Kupari koja se nalaze u blizini izvora rijeke Kupe i neposredno uz državnu granicu između Hrvatske i Slovenije.

Taj je dio Nacionalnog parka dugo bio prometno izoliran i bez adekvatne turističke infrastrukture, a prepoznat je kao perspektivna turistička destinacija. Važnost tog područja leži i u njegovoj velikoj prirodnoj i krajobraznoj vrijednosti, skorom otvaranju granice i uskoro boljoj prometnoj povezanosti izgradnjom moderne prometnice iz pravca Broda na Kupi.

U selu Razloge izvode se radovi na rekonstrukciji i uređenju stare škole u multifunkcionalni centar za posjetitelje koji će moći koristiti i lokalno stanovništvo za svoje potrebe, a u selu Kupari na rekonstrukciji i uređenju stare obiteljske kuće, danas u vlasništvu javne ustanove, u suvremeni prostor za prihvat posjetitelja.(index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here