Home Vijesti Rockwool stigao do Škrljeva!

Rockwool stigao do Škrljeva!

1212
7

Buka zbog prekrcaja kamena na pruzi Kukuljanovo-Škrljevo ne da nam spavati, a prašina nam prekriva kuće i vrtove, riječi su mještana Škrljeva, čije su kuće niti stotinu metara udaljene od mjesta gdje Hrvatske željeznice prekrcavaju kamen za istarsku tvornicu Rockwool iz vlaka u kamione, prenosi Novi list. Mjesto iskrcaja tereta iz vagona je na otvorenoj pruzi, gotovo sa svih strana okruženo obiteljskim kućama, a kamen se iz vlaka iskrcava slobodnim padom, sa željezničkog nadvožnjaka, preko limene rampe, što, po riječima susjeda, stvara nesnosnu buku.

Vijeće MO Škrljevo već je o cijelom slučaju u više navrata obavijestilo i bakarsko Gradsko vijeće, kao i gradonačelnika Tomislava Klarića. Gradonačelnik je novinarima kazao da je dobro upoznat s nevoljama stanovnika Škrljeva, a slučaj je još prije godinu i pol dana prijavio inspekciji zaštite okoliša. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je, međutim, da se prekrcaj kamena odvija u skladu sa zakonima i propisima.

Previous articleZanella dobiva trg u Starom gradu
Next articleRagbi: Vilani starta u Makarskoj

7 COMMENTS

  1. Aktualne stranke u Saboru a koje su u njemu od neovisnosti,nisu pravi reprezentanti zelene politike,jer su dozvolile da strani investitori Hrvatsku pretvore u svoje trži šte,a manje u proizvodjača osim kad je u pitanju proizvodnja na zastarjeloj i jeftinoj teh no logiji, osim toga dozvolili su da se ponašaju kao okupatori imajući u vidu samo interes profita a na račun zdravlja lokalnog stanovništva i devastaciježivotne sredine. Rockwool je samo jedan od inih primjera.Hvala Zelenoj stranci na borbi borbi protiv prijetećeg ZLA i svima koji im u tome pomažu.

  2. možda sam neupućen ali zar zelena stranka u županiji nije u koaliciji s Komadinom koji odbija primiti protivnike koksare?

  3. Točno je da je Zelena stranka u koaliciji na županijskoj razini sa SDP-om,ali je točno i da se ogradila od neprimanja peticije gradjana i izrazila neslaganje sa gospodinom Županom po tom pitanju na konferenciji za tisak kluba vijećnika Zelene stranke ,ARSA i HSLS-a,što su neki mediji uredno prenijeli poput Radio-Rijeke,RiTV-ainekih drugih za razliku od Novog lista koji to nije učinio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here