Home Sport Rubčić: Dobiti Inter i Zagreb kao injekcije za Split

Rubčić: Dobiti Inter i Zagreb kao injekcije za Split

1003
0

Dinamo je zasad izbrisan iz računala trenera Rubčića i njegova prva suradnika Marija Tota, stručnjaka za taktiku. Prvu trenersku pobjedu očekuje u nedjelju protiv Intera, i to kao početak uspješne serije. A slijedi pakleni tjedan: Inter, Zagreb (Kup), Hajduk…
– U Varaždinu i Kranjčevićevoj imali smo igru i rezultat, da bismo na kraju ostali s mršavim bodom u rukama. Premalo u odnosu na prikazano, ali lopta je u konačnici poštena i vratit će nam dug. Inter je za nas utakmica sezone. Očekujem prvu pobjedu, koja je trebala doći prije – rekao je trener.

Rubčić razmišlja o nekim promjenama jer su tjelesni padovi u završnicama posljednjih utakmica odnijeli previše bodova.

– U četvrtak je bio mali predah, cijepljenje protiv gripe i masaža nakon četiri naporna dana. Ovo je, naime, bio posljednji tjedan ozbiljnijeg rada na tjelesnoj pripremi. Sada su pred nama samo utakmice. Vraća se Sharbini i više bih volio da je trenirao s ostalima, ali računam da će sve nadoknaditi kvalitetom. Do subote ću riješiti neke dvojbe. Možda je nekima potreban mali odmor. Spreman je Križman, a od snage puca sve bolji Štrok koji bi mogao zaigrati u paru s mladim Pamićem na poziciji zadnjeg veznog. Novaković, Anas Sharbini i Križman trojka su iza jedinog napadača Ahmada Sharbinija. Ali, vidjet ćemo.

Inter, Zagreb pa Hajduk na Poljudu. Te tri utakmice mogu odrediti ambicije, bolje rečeno spasiti sezonu. Jer, u suprotnom, Riječanima prijeti potonuće. Može ih progutati živo blato dna ljestvice.

Inter, Zagreb pa Hajduk na Poljudu. Te tri utakmice mogu odrediti ambicije, bolje rečeno spasiti sezonu. Jer, u suprotnom, Riječanima prijeti potonuće. Može ih progutati živo blato dna ljestvice
– Susret s Interom je za nas prijelomni, i to prije svega u našim glavama. Ne smijemo dopustiti da nas Zaprešićani iznenade. Formula je samo jedna: agresivna igra na sredini terena. Oduzeti im prostor i zrak. U prvoj Kup utakmici sa Zagrebom treba nam prednost bez primljenog pogotka. Tu ćemo aktualizirati priču o karakteru momčadi koja se prije svega zna obraniti nakon vodstva. Pa Hajduk. To će biti veselo. Rijeka bi trebala zablistati i odigrati svoju najbolju utakmicu otkako sam preuzeo momčad. Mladen Ivančić, moj prethodnik, na Kantridi je pobijedio 3-1. Na Poljudu sigurno nećemo izgubiti. No, zasad razmišljam samo o Interu. I podjela bodova za Rijeku bio bi debakl – objasnio je Rubčić.

Protiv Intera pravo nastupa nema Cerić (tri žuta), a ozlijeđen je mladi Ljubović (aduktor). Dobra je vijest da se oporavio kapetan Anas Sharbini. Je li tandem Anas – Ahmad dobitna kombinacija? Ako je Ahmad u Zagrebu zaključio sa serijom lakih promašaja…

I nova Rijeka, kao i ona Ivančićeva, još je velika zagonetka. Odgovore na mnoga pitanja mogli bismo dobiti u sljedeća tri nastupa. (Jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here