Home Sport Rubčić: Pali smo na ispitu iz taktike!

Rubčić: Pali smo na ispitu iz taktike!

1110
0

Kup natjecanje je lutrija kada odluka o pobjedniku pada s bijele točke. Riječani imaju u tome uskustva. U Zadru su slavili vratara Radmana, u Kranjčevićevoj su Landeka i Novaković proslavili čuvara mreže Zagreba, Škorića. Ništa od polufinala. Iako su na Kantridi imali prednost 2-0, a u Kranjčevićevoj vodili 2-1 u 70. minuti. A onda je na scenu stupio Vugrinec, čovjek koji je na Kantridi ostavio snažan pečat dovevši Rijeku do drugog Kupa otkako se igra HNL, 2006. godine. Pogodak Vugrinca naljutio je trenera Rijeke, Roberta Rubčića.

– Dvadeset sekundi čekao je Vugrinec loptu, upozoravali smo igrače, ali napravili su takav taktički nered da je to sramota za ozbiljnu momčad – razočaran je Rubčić.

Rijekini treneri, vidljivo je prostim okom, morat će puno raditi na fazi obrane. Previše je grešaka, primaju jeftine golove.

– Više to nije slučajno. Primamo golove zbog taktičkih, a ne individualnih pogrešaka. Sve je stvar taktike, odnosno u kojoj mjeri igrači žele prihvatiti učenje. Staviti se u kalup, disciplinirano provoditi zamišljene ideje. Nema im druge, morat će raditi i učiti, sa mnom ili s nekim drugim… – glasno razmišlja Rubčić, kojem su neke taktičke rupe u ključnim trenucima jednostavno neprihvatljive.

U prvom poluvremenu Rijeka je igrala s jednom špicom (Novaković) i dvije polušpice (Anas Sharbini i Štrok) te trojicom (Landeka, Pamić, Fernandez) u veznom redu.

– Pribojavali smo se da ćemo biti bezopasni u napadu, ali u nastavku je bila druga slika, kada smo napravili nekoliko zamjena. Znali smo da ćemo postići pogodak, ali… glava me boli od tih defenzivnih crnih rupa – dodaje Rubčić.

Riječanima predstoje dva prvenstvena susreta, s Belupom u Koprivnici i Cibalijom na Kantridi.

– Tri boda su imperativ. S takvom zalihom bodova možemo na proljeće napasti treće mjesto. Kako? Najprije ćemo vidjeti tko može i hoće, potom moramo dovesti dva pojačanja i obaviti kvalitetne pripreme. Ono što nismo imali na početku sezonu. (jutarnji.hr)

Previous articleU Mumbaiu konfuzno stanje nakon terorističkog napada
Next articleGradsko vijeće protiv privatizacije 3.maja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here