Home Sport Rubčić: U vjetar smo bacili četiri velika boda!

Rubčić: U vjetar smo bacili četiri velika boda!

369
0

Riječani su neporaženi pod vodstvom novog trenera Roberta Rubčića, ali s drugog prvenstvenog gostovanja donose samo bod. U Kranjčevićevoj su imali vodstvo, prigode i onda se dogodio – Vugrinec 1-1. U Varaždinu su vodili 3-0 i spašavali bod, u Kranjčevićevoj su imali 1-0 i zamalo ostali praznih ruku… Trener Robert Rubčić ne krije nezadovoljstvo. Jer, umjesto uspona, Rijeka klizi prema donjem dijelu ljestvice.

– Točno je. Nismo osvojili dva nego izgubili četiri boda! U Kranjčevićevoj smo imali kontrolu situacije 75 minuta, da bismo onda sve prosuli. Kao u priči o kravi i mlijeku… Jednostavno nemamo snagu u mišićima. A dokazali smo i protiv Zagreba da imamo kvalitetu. Brze igrače u fazi napada, rovokopače i znalce na sredini terena. Čagalj i Štrok igraju sve bolje. Jedino nismo uspjeli riješiti desni bok obrane – kaže Rubčić koji je sa svojim prvim suradnikom Mariom Totom složio dobru taktiku. Dok je ekipa mogla hodati…

– Jednostavno nismo u stanju praviti logične zamjene, praviti korekcije u igri, jer poteze vučemo silom neprilika. Previše igrača je s praznim spremnikom goriva prije završnice susreta. Znam, već je 13. kolo, ali to je činjenica. Zbog toga sami sebi pravimo pritisak. Na snazi sada ne možemo raditi. Čekaju nas dvije utakmice, prvenstvo i Kup u četiri dana, vidjet ćemo – kaže Rubčić.

Na utakmici je za svoj gušt bio i bivši trener Rijeke, Dragan Skočić.

– Rijeka je u prvom poluvremenu djelovala vrlo organizirano, stvorila je dosta prilika, mogla voditi i uvjerljivije, ali loša je realizacija. Zagreb je u nastavku ispravio taktičku pogrešku, pomaknuo je vezne igrače iz zagrljaja obrane. Počeli su izlaziti i bila je to nova priča. Da nije izašao Štrok, Rijeka bi sigurno djelovala uigranije, jer odigrao je vrlo dobro iza dvije špice. Vugrinec je posebna priča. Najkvalitetniji je igrač HNL-a. Svaki njegov metar je koristan, a još nije tjelesno spreman sto posto – smatra Skočić, koji je stigao i na utakmicu Varteks – Hajduk, gdje je bio razočaran. (Jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here